Ajankohtaista kirjastossa

TIEDOTE: Sipoon kirjastot avautuvat kesäaukioloajoin 1.6.

Kirjastoissa pyritään huomioimaan asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus monin eri tavoin ja joitain rajoituksia on toiminnassa. Söderkullan kirjaston omatoimiaika on otettu pois käytöstä ja kirjasto on avoinna vain kesäpalveluajan. Nikkilässä Cafe Emilie avautuu vasta syksyllä. Ajantasaiset aukiolotiedot voi tarkistaa kirjastojen sivuilta.

Turvavälien takaamiseksi kirjastoissa on sijoiteltu uudelleen toimintoja ja vähennetty istumapaikkoja. Myös kokoushuoneiden ja muiden pienten yhtäaikaista oleskelumahdollisuutta on rajoitettu. Pelikonsolit ovat poissa käytöstä ja asiakaspäätteitä on karsittu. Kävijämäärää seurataan ja asiakkaita ohjeistetaan turvavälien pitämisessä. Turvaväleistä muistuttavat THL:n julisteet sekä lattia- ja pöytätarrat kirjastojen tiloissa.

Siivoukseen ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Asiakkaille tarjotaan käsidesiä ja kahvoja ja näppäimistöjä sekä muita usein kosketeltavia pintoja puhdistetaan tehostetusti puhdistusliinoilla.

Henkilökunnan suojaksi kirjastoihin on asennettu asiakaspalvelupisteille pleksisuojat ja muualla palveltaessa asiakkaita, käytetään visiiriä. Hyvän käsihygienian lisäksi erityisesti aineistoa käsiteltäessä käytetään hansikkaita ja allergisen nuhan oireista kärsivät käyttävät kasvosuojainta. Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää.

Kirjastojen ollessa suljettuja, myös muita tilamuutoksia on tehty. Söderkulla on saanut mukavat oleskelutilat kirjaston takaosaan lapsille ja nuorille ja Nikkilän hiljaisesta huoneesta löytyy nyt kotiseutukokoelma ja näyttelytilaan rakentuu upea näyttely poistokirjoista, joita saa ostaa kotiin.

Tervetuloa jälleen kirjastoon lainaamaan ja viihtymään! Tulethan vain täysin terveenä ja kunnioitathan muita asiakkaita ja henkilökuntaa pitämällä turvavälin.


 

Kirjastojärjestelmästä on 14.5. lähetetty automaattinen viesti noudettavista varauksista. Muistathan kuitenkin ottaa yhteyden kirjastoon ensin (puhelimitse tai sähköpostitse) noutoajankohdan sopimiseksi.

Jos olet jo noutanut viestissä mainitut varaukset, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

**************************************************************************************

 

NÄIN NOUDAT VARAUKSESI KIRJASTOSTA TOUKOKUUN AIKANA

Kirjastot ovat suljettuina 1.6. saakka. Laina-aikoja on pidennetty ja myöhästymismaksuja ei peritä sulun aikana. Kirjastojen palautusluukut ovat auki ja varaukset voi noutaa 6.5. alkaen.

 

Miten noudan varauksia?

Jo tehdyt varaukset odottavat kirjastossa vielä kirjastojen avauduttua, niiden noutamisessa ei tarvitse kiirehtiä. Mikäli haluat noutaa varauksen toukokuussa, noudosta on sovittava etukäteen. Soita Sipoon kirjastojen palvelunumeroon p. 09 2353 6003 tai lähetä sähköpostia pääkirjastoon Nikkilään paakirjasto@sipoo.fi tai Söderkullan kirjastoon soderkulla.kirjasto@sipoo.fi. Asiakaspalvelunumeroon ja viesteihin vastataan arkisin 9-16 välillä.

Voit sopia kirjaston henkilökunnan kanssa varauksen noudosta seuraavan kahden arkipäivän sisällä. Varaukset lainataan valmiiksi ja pakataan kirjaston eteen odottamaan noutoa sovittuna ajankohtana. Varauksia voi noutaa ma, ke-pe klo 10-16 välillä ja tiistaisin 10-18 välillä. Jos varauksia on jäänyt noutamatta, ne nostetaan päivystysajan päätteeksi takaisin suljettuun kirjastoon, ja voit olla uudesta noutoajasta yhteydessä kirjaston henkilökuntaan. Poikkeusjärjestely kestää toukokuun loppuun.

Miten varaan aineistoa?

Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa kirjautumalla omiin tietoihin osoitteessa helle.finna.fi. Omista tiedoista voit tarkistaa, onko varauksesi odottamassa kirjastossa, vai vielä matkalla. Mikäli tarvitset opastusta varauksen tekemiseen, voit soittaa kirjaston asiakaspalvelunumeroon.

***************************************************************

Kirjastojen palautusluukut avautuvat 4.5.
Lainojen eräpäivät siirretty kesäkuulle.

palautusluukku

Kirjaston e-aineistoja voi nyt lainata tilapäisillä tunnuksilla

Haluatko käyttää kirjaston e-palveluita, mutta sinulla ei ole kirjastokorttia? Helle-kirjastoissa avautuu keskiviikkona 15.4.2020 Helle-kirjastojen yhteinen palvelunumero, jossa tehdään tilapäisiä e-asiakastunnuksia. Puhelinnumero on 019 520 2430 ja siihen vastataan maanantaista perjantaihin klo 10-15.
E-asiakas saa kirjastokorttinumeron ja tunnusluvun, joilla hän pääsee lainaamaan e-kirjoja ja äänikirjoja, lukemaan e-lehtiä sekä katsomaan elokuvia ja kuuntelemaan musiikkia verkossa. Tunnuksilla ei voi lainata tai varata muuta aineistoa. Kyseessä on tilapäinen asiakkuus, sillä e-asiakkuus mitätöityy automaattisesti kirjastojen taas avautuessa. Jos olemassa olevan kirjastokortin tunnusluku on unohtunut, uuden saa verkkokirjaston kirjautumisikkunasta löytyvän Unohditko tunnuslukusi -linkin avulla. Kokonaan uuden kirjastokortin voi hankkia sulkuajan jälkeen normaaliin tapaan käymällä kirjastossa.
Helle-kirjastot tarjoavat tunnuksilla käyttöön e-kirjoja, e-äänikirjoja, e-lehtiä sekä musiikki- ja elokuvapalveluita. Kirjastojen e-aineistojen käyttö on ollut koronatilanteen vuoksi suuressa kasvussa. Koko tarjonta löytyy osoitteesta https://helle.finna.fi.
Lisätietoja: Helle-koordinaattori Seija Kivelä, 040 489 5775, seija.kivela@porvoo.fi

 

SIPOON KIRJASTOT SULJETTU

Kunta sulkee Söderkullan ja Nikkilän kirjastot (mukaan lukien Café Emelie) maanantaista 16.3.2020 alkaen huhtikuun loppuun saakka. Myös Söderkullan omatoimikirjasto on suljettu.
Verkkokirjasto ja e-palvelut ovat käytettävissä verkko-osoitteessa helle.finna.fi. Kirjaston asiakaspalvelu opastaa ma – pe klo 9 -16 numerossa 09 2353 6003. Kiinniolosta aiheutuvia maksuja ei peritä asiakkailta.
HUOM! Kunnan infopiste, joka sijaitsee Nikkilän kirjastossa, pidetään auki. Söderkullan infopiste on suljettu.

Kunta sulkee Söderkullan ja Nikkilän kirjastot (mukaan lukien Café Emelie) maanantaista 16.3.2020 alkaen. Kirjastot ovat kiinni ainakin 13.5.2020 asti. Myös Söderkullan omatoimikirjasto on suljettu.

Verkkokirjasto ja e-palvelut ovat käytettävissä verkko-osoitteessa helle.finna.fi. Kirjaston asiakaspalvelu opastaa ma – pe klo 9 -16 numerossa 09 2353 6003.

Kiinniolosta aiheutuvia maksuja ei peritä asiakkailta.


HUOM! Kunnan infopiste, joka sijaitsee Nikkilän kirjastossa, pidetään auki. Söderkullan infopiste on suljettu.

Lue lisää: https://www.sipoo.fi/fi/ajankohtaista/?a=viewItem&itemid=58634

 

Usein kysytyt kysymykset poikkeusaikana

 

Mitä varaamilleni kirjoille tapahtuu? Varaukset odottavat hyllyssä siihen saakka, että kirjasto on taas auki. Noutopäivät on siirretty kesäkuulle.

Pitääkö lainat palauttaa kirjastoon? Lainoja ei tarvitse palauttaa, voit pitää ne kotona ja palauttaa sitten, kun kirjastot avataan. Lainojen eräpäivät on siirretty kesäkuulle. Voit tarkistaa uuden eräpäivän verkkokirjastosta helle.finna.fi tai soittamalla kirjaston palvelunumeroon 09 2353 6003 arkisin klo 9-16.

Joudunko maksamaan myöhästymismaksuja? Kiinniolosta aiheutuvia maksuja ei peritä asiakkailta.

Miten saan tunnukset e-aineistojen käyttöä varten? Saat liitettyä kirjastokorttiisi tunnusluvun puhelimitse tai sähköpostitse arkisin klo 9-16.

 


 

Seesam ratkea - tehtäväpolku

Hyvät lapsiperheet!

Olemme kehittäneet perheen yhteiseksi ajanvietteeksi kirjastoaiheisen Seppo-pelin. Kokoontukaa perheen kanssa yhteen ja kirjautukaa alla olevan linkin kautta pelaajiksi. Lyökää viisaat päänne yhteen ja ratkokaa tehtävät yhdessä - kaikkien osaamista tarvitaan. Pelissä parhaiten menestyneet joukkueet palkitaan!

Huomioitavaa: Naxos-tehtävän tekemiseen tarvitsette kirjastokortin, jotta voitte kirjautua kyseiseen palveluun.

Lisäämme uusia tehtäviä joka viikko, joten otathan pelitietosi talteen, jotta voit jatkaa samaa peliä.

Mene osoitteeseen play.seppo.io

Valitse pelin kieli (pelin tehtävät ovat suomeksi ja ruotsiksi)

Anna pin-koodi: 7G538F

Anna joukkueelle nimi ja kirjoita sähköpostiosoite.

Ota pelaajatunnuksesi talteen - peliin lisätään uusia tehtäviä joka viikko, ja tunnuksellasi pääset jatkamaan siitä mihin jäit.Vanha verkkokirjasto sulkeutuu

Helle-kirjastojen vanha verkkokirjasto sulkeutuu lauantaina 30.11.2019. Tämän jälkeen ainoastaan uusi verkkokirjasto Helle-Finna on käytettävissä.

Kuva Helle-kirjastojen verkkosivusta

 

 


 

Nikkilän kirjaston satuhuoneen uudet käyttösäännöt

Asiakaspalautteen johdosta olemme muuttaneet Nikkilän kirjaston satuhuoneen käyttösääntöja. Satuhuoneeseen mennään aikuisen seurassa, eikä siellä syödä tai juoda.


Kirjastoauto keväällä 2020

Vuoroihin on tullut muutoksia, joten ole valppaana. Kevään ensimmäinen vuoro ajetaan 10.1. ja viimeinen 31.5. Kirjastoauton aikataulu löytyy täältä.

Kirjastoauton yhteyshenkilö on Linda Åkerlund, linda.akerlund@sipoo.fi, puh. 040 1455 784.

Kirjastoauton suoranumero on 0400 214 849.

 


Viddla.fi - katso elokuvia missä vain

Uusi elokuvien suoratoistopalvelu Viddla on nyt käytössäsi kirjastokortilla.
Viddlan osoite on https://viddla.fi

 

Viddla.fi Sipoo

 

Valitse ensin elokuva, jonka aiot katsoa. Kirjaudu tämän jälkeen palveluun Katso elokuva -linkistä. Valitse kirjastoksi Helle-kirjastot ja lisää kirjastokortin numero ja tunnusluku. Elokuvan laina-aika on 48 tuntia. Samalla kortilla voi lainata enintään 4 lainaa kalenterikuukauden aikana.

 

Huom. Helle-kirjastojen kuukausittainen yhteislainamäärä on rajallinen.


 

Muutoksia varauskuitteihin

Uudet varaustunnisteet

 

Omatoimikirjaston varauskuittien tunnisteet ovat muuttuneet EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) myötä 25.5. Tästä lähtien varaukset ovat joko vapaavalintaisen varaustunnisteen tai järjestelmän antaman numerosarjan muodossa varaushyllyssä. Ne asiakkaat, jotka eivät vielä ole valinneet itselleen oman varaustunnisteen (esim. ”Batman”), löytävät varauksensa noutoilmoituksessa lukevan numerosarjan mukaan.

 

Valitse mielellään varaustunniste itse, esim. verkkokirjastossa.

 

Varaustunnistetta (aliasta) käytetään varausten noutoon omatoimikirjastoista. Voit lisätä varaustunnisteen itsellesi verkkokirjastossa tai käymällä Helle-kirjastossa. Varaustunniste voi olla esim. sukunimi, etunimi tai nimimerkki. Huomioithan, että kahdella käyttäjällä ei voi olla samaa varaustunnistetta. Älä käytä tunnuslukuasi tai henkilötunnuksesi loppuosaa varaustunnisteena.

 

Varaustunnisteet otetaan käyttöön myös pääkirjastossa ma 19.11. alkaen!

 


Uusia musiikkipalveluja

 

Tutustu Hellekirjastojen uusiin Naxos-palveluihin, mm. Naxos Jazz ja Naxos World.

 

Lue lisää musiikkipalveluista täältä.

 


Uusi lainat verkkokirjastossa:

Helle verkkokirjasto

Helle-verkkokirjastossa voit hakea ja selata aineistoja ilman kirjautumista. Monet palvelut, kuten lainojen uusiminen ja varausten tekeminen, vaativat kirjautumisen kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit päivittää omia tietojasi verkkokirjaston kautta, tarkistathan myös omat viestiasetuksesi. Tunnusluvun saa asioimalla missä tahansa Helle-kirjastossa.

 

Helle-verkkokirjasto löytyy osoitteesta https://helle.finna.fi.

 

Lainat voi uusia myös puhelimitse tai sähköpostitse: 09-2353 6003, paakirjasto@sipoo.fi, soderkulla.kirjasto@sipoo.fi.

 


Söderkullan kirjasto on myös omatoimikirjasto

 

Söderkullan kirjastoon pääsee myös aikaisin aamulla, myöhään illalla ja jopa sunnuntaisin.

 

Henkilökunta palvelee arkisin maanantaista keskiviikkoon klo 10 - 20 ja torstaista perjantaihin klo 10 - 16. Arkisin muu aika on omatoimiaikaa, ma-to klo 7 - 21 ja pe klo 7-18. Viikonloppuisin kirjasto toimii omatoimiperiaatteella lauantaisin klo 7 - 18 ja sunnuntaisin klo 10 - 18.

 

Omatoimikirjastoa saavat käyttää kaikki, joilla on Helle-kirjastokortti (Sipoo, Askola, Pornainen, Porvoo) ja siihen kuuluva nelinumeroinen tunnusluku. Asiakas pääsee omatoimikirjastoon syöttämällä porraskäytävässä tai hississä olevaan lukijaan korttinsa ja tunnusluvun.

 

Kirjastossa voi lainata ja palauttaa automaateilla, noutaa varauksia, lukea kirjaston aineistoja ja käyttää tietokoneita.

 

omatoimikirjasto


Viimeksi muokattu 26.05.2020

 

På svenska

Sipoon kirjastojen yhteinen palvelunumero 09 2353 6003

Helle-verkkokirjasto

AukioloajatFacebook

   

#librarysipoo

Instagram #librarysipoo