Ajankohtaista kirjastossa

Kirjaston tapahtumat löydät täältä: https://www.sipoo.fi/fi/tapahtumat

Söderkullan omatoimikirjasto avataan 3.8

Söderkullan omatoimikirjasto on auki normaalisti maanantai 3.8 alkaen. Tämä tarkoittaa, että kirjastokortin ja PIN-koodilla pääsee kirjastoon lainaamaan aineistoa ja noutamaan varauksia joka päivä kello 7 lähtien.

 


 

Aukioloajat 1.6 lähtien

Pääkirjasto Nikkilä
ma – to 9 – 20, pe & aattoina 9-16.

paakirjasto@sipoo.fi


**************************
Söderkullan kirjasto

Palveluaika ma–ke 10–18, to–pe ja aattoina 10–16. Itsepalveluaika ma-pe 8-10.

soderkulla.kirjasto@sipoo.fi

***********************************************************************

TIEDOTE: Sipoon kirjastot avautuvat kesäaukioloajoin 1.6.

Kirjastoissa pyritään huomioimaan asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus monin eri tavoin ja joitain rajoituksia on toiminnassa. Söderkullan kirjaston omatoimiaika on otettu pois käytöstä ja kirjasto on avoinna vain kesäpalveluajan. Nikkilässä Cafe Emilie avautuu vasta syksyllä. Ajantasaiset aukiolotiedot voi tarkistaa kirjastojen sivuilta.

Turvavälien takaamiseksi kirjastoissa on sijoiteltu uudelleen toimintoja ja vähennetty istumapaikkoja. Myös kokoushuoneiden ja muiden pienten yhtäaikaista oleskelumahdollisuutta on rajoitettu. Pelikonsolit ovat poissa käytöstä ja asiakaspäätteitä on karsittu. Kävijämäärää seurataan ja asiakkaita ohjeistetaan turvavälien pitämisessä. Turvaväleistä muistuttavat THL:n julisteet sekä lattia- ja pöytätarrat kirjastojen tiloissa.

Siivoukseen ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Asiakkaille tarjotaan käsidesiä ja kahvoja ja näppäimistöjä sekä muita usein kosketeltavia pintoja puhdistetaan tehostetusti puhdistusliinoilla.

Henkilökunnan suojaksi kirjastoihin on asennettu asiakaspalvelupisteille pleksisuojat ja muualla palveltaessa asiakkaita, käytetään visiiriä. Hyvän käsihygienian lisäksi erityisesti aineistoa käsiteltäessä käytetään hansikkaita ja allergisen nuhan oireista kärsivät käyttävät kasvosuojainta. Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää.

Kirjastojen ollessa suljettuja, myös muita tilamuutoksia on tehty. Söderkulla on saanut mukavat oleskelutilat kirjaston takaosaan lapsille ja nuorille ja Nikkilän hiljaisesta huoneesta löytyy nyt kotiseutukokoelma ja näyttelytilaan rakentuu upea näyttely poistokirjoista, joita saa ostaa kotiin.

Tervetuloa jälleen kirjastoon lainaamaan ja viihtymään! Tulethan vain täysin terveenä ja kunnioitathan muita asiakkaita ja henkilökuntaa pitämällä turvavälin.

 


05.08.2020

Kino matiné

Keskiviikkoisin kerran kuukaudessa nautitaan niin ulkomaisista kuin kotimaisistakin hyvistä elokuvista. Café Emiliella on myös elokuvakävijöille erikoistarjous kahvilassa.

Topeliussali

[l:communityCalendarItem]

17.08.2020

Sarjakuvanäyttely: Tuuli Hypén

Söderkullan kirjasto

[l:communityCalendarItem]

31.08.2020

Söderkullan lukupiiri

Ystävyys ja elämä

Söderkullan kirjasto

[l:communityCalendarItem]

17.09.2020

After Work kirjastossa: Petteri Saario

Petteri Saario on yli neljännesvuosisadan jatkuneen dokumenttiohjaajan ja luontoelokuvaajan uransa aikana kuvannut ja ohjannut yli kaksikymmentä dokumenttielokuvaa sekä lukuisia ihmisen ja luonnon suhteesta kertovia dokumenttisarjoja, viimeisimpänä keväällä TV1:ssä nähty Veden valtakunta.

Pääkirjasto

[l:communityCalendarItem]


Vanha verkkokirjasto sulkeutuu

Helle-kirjastojen vanha verkkokirjasto sulkeutuu lauantaina 30.11.2019. Tämän jälkeen ainoastaan uusi verkkokirjasto Helle-Finna on käytettävissä.

Kuva Helle-kirjastojen verkkosivusta

 

 


 

Nikkilän kirjaston satuhuoneen uudet käyttösäännöt

Asiakaspalautteen johdosta olemme muuttaneet Nikkilän kirjaston satuhuoneen käyttösääntöja. Satuhuoneeseen mennään aikuisen seurassa, eikä siellä syödä tai juoda.


Kirjastoauto syksyllä 2020

Vuoroihin on tullut muutoksia, joten ole valppaana. Syksyn ensimmäinen vuoro ajetaan 4.9. ja viimeinen 11.12. Kirjastoauton aikataulu löytyy täältä (pdf).

Kirjastoauton yhteyshenkilö on Linda Åkerlund, linda.akerlund@sipoo.fi, puh. 040 1455 784.

Kirjastoauton suoranumero on 0400 214 849.

 


Viddla.fi - katso elokuvia missä vain

Uusi elokuvien suoratoistopalvelu Viddla on nyt käytössäsi kirjastokortilla.
Viddlan osoite on https://viddla.fi

 

Viddla.fi Sipoo

 

Valitse ensin elokuva, jonka aiot katsoa. Kirjaudu tämän jälkeen palveluun Katso elokuva -linkistä. Valitse kirjastoksi Helle-kirjastot ja lisää kirjastokortin numero ja tunnusluku. Elokuvan laina-aika on 48 tuntia. Samalla kortilla voi lainata enintään 4 lainaa kalenterikuukauden aikana.

 

Huom. Helle-kirjastojen kuukausittainen yhteislainamäärä on rajallinen.


 

Muutoksia varauskuitteihin

Uudet varaustunnisteet

 

Omatoimikirjaston varauskuittien tunnisteet ovat muuttuneet EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) myötä 25.5. Tästä lähtien varaukset ovat joko vapaavalintaisen varaustunnisteen tai järjestelmän antaman numerosarjan muodossa varaushyllyssä. Ne asiakkaat, jotka eivät vielä ole valinneet itselleen oman varaustunnisteen (esim. ”Batman”), löytävät varauksensa noutoilmoituksessa lukevan numerosarjan mukaan.

 

Valitse mielellään varaustunniste itse, esim. verkkokirjastossa.

 

Varaustunnistetta (aliasta) käytetään varausten noutoon omatoimikirjastoista. Voit lisätä varaustunnisteen itsellesi verkkokirjastossa tai käymällä Helle-kirjastossa. Varaustunniste voi olla esim. sukunimi, etunimi tai nimimerkki. Huomioithan, että kahdella käyttäjällä ei voi olla samaa varaustunnistetta. Älä käytä tunnuslukuasi tai henkilötunnuksesi loppuosaa varaustunnisteena.

 

Varaustunnisteet otetaan käyttöön myös pääkirjastossa ma 19.11. alkaen!

 


Uusia musiikkipalveluja

 

Tutustu Hellekirjastojen uusiin Naxos-palveluihin, mm. Naxos Jazz ja Naxos World.

 

Lue lisää musiikkipalveluista täältä.

 


Uusi lainat verkkokirjastossa:

Helle verkkokirjasto

Helle-verkkokirjastossa voit hakea ja selata aineistoja ilman kirjautumista. Monet palvelut, kuten lainojen uusiminen ja varausten tekeminen, vaativat kirjautumisen kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit päivittää omia tietojasi verkkokirjaston kautta, tarkistathan myös omat viestiasetuksesi. Tunnusluvun saa asioimalla missä tahansa Helle-kirjastossa.

 

Helle-verkkokirjasto löytyy osoitteesta https://helle.finna.fi.

 

Lainat voi uusia myös puhelimitse tai sähköpostitse: 09-2353 6003, paakirjasto@sipoo.fi, soderkulla.kirjasto@sipoo.fi.

 


Söderkullan kirjasto on myös omatoimikirjasto

 

Söderkullan kirjastoon pääsee myös aikaisin aamulla, myöhään illalla ja jopa sunnuntaisin.

 

Henkilökunta palvelee arkisin maanantaista keskiviikkoon klo 10 - 20 ja torstaista perjantaihin klo 10 - 16. Arkisin muu aika on omatoimiaikaa, ma-to klo 7 - 21 ja pe klo 7-18. Viikonloppuisin kirjasto toimii omatoimiperiaatteella lauantaisin klo 7 - 18 ja sunnuntaisin klo 10 - 18.

 

Omatoimikirjastoa saavat käyttää kaikki, joilla on Helle-kirjastokortti (Sipoo, Askola, Pornainen, Porvoo) ja siihen kuuluva nelinumeroinen tunnusluku. Asiakas pääsee omatoimikirjastoon syöttämällä porraskäytävässä tai hississä olevaan lukijaan korttinsa ja tunnusluvun.

 

Kirjastossa voi lainata ja palauttaa automaateilla, noutaa varauksia, lukea kirjaston aineistoja ja käyttää tietokoneita.

 

omatoimikirjasto


Viimeksi muokattu 05.08.2020

 

På svenska

Sipoon kirjastojen yhteinen palvelunumero 09 2353 6003

Helle-verkkokirjasto

AukioloajatFacebook

   

#librarysipoo

Instagram #librarysipoo