Määräaikainen oikeus koulukuljetukseen lääkärinlausunnon perusteella (tapaturma)

Oppilas/huoltaja toimittaa koulusihteerille (tai muulle vastuuhenkilölle koululla) lääkärinlausunnon, jossa suositellaan koulukuljetusta tilausajolla.

Oppilaan koulumatkoja varten myönnetään x määrä Lähitaksikortteja (yksi kortti per matka). Taksikortit saa koululta.

Oppilaalla on oikeus kuljetukseen kotiosoitteen ja koulun välisillä matkoilla huoltajien ja koulun yhdessä sopiman lukujärjestyksen mukaan. Koulu ei järjestä ylimääräistä valvontaa ennen koulun alkamista tai koulupäivän jälkeen oppilaan odottaessa kuljetustaan.

Huoltaja voi itse tilata taksin etukäteen joko pidemmäksi aikaa tai jokaisen kyydin erikseen. Taksi on kuitenkin tilattava etukäteen, mieluiten jo edellisenä iltana.

Soittaa voi aina samaan numeroon:

Lähitaksi 0100 7300 1,17 €/puh. + 0,17 € / 10 s + pvm

Koska kyse on koulukuljetuksesta, tilattaessa on muistettava pyytää alkolukollista autoa ja samalla mainita, että matka maksetaan Lähitaksikortilla. Kertokaa mielellään, että kyse on koulukuljetuksesta ja sopikaa siitä, mikä koulun "pysäkki" on.

Muistakaa aina pyytää kuitti ajon jälkeen. Kuittia tarvitaan mikäli oppilas esimerkiksi unohtaa jotakin jälkeensä taksiin tai jos on tarvetta antaa palautetta matkasta, kuitista ilmenee mm. millä autolla matka on tehty.

Lähitaksikortit ovat numerojärjestyksessä ja niitä tulee myös käyttää samassa järjestyksessä. Kouluun on syytä ottaa mukaan vain kaksi Lähitaksikorttia päivittäin, jotta ne eivät häviä. Mahdollisesti käyttämättä jääneet Lähitaksikortit palautetaan kuljetusoikeuden päätyttyä Sivistysosastolle Kuntalaan, Iso kylätie 18, Nikkilä.

Taksin tilaaminen etukäteen

Taksi tilataan aina etukäteen, mieluiten jo edellisenä iltana, varsinkin jos on erikoistoiveita, kuten esim. ison auton tarve, jos pyörätuolia käytetään. Seuraavan aamun ennakkotilaukset on aina tehtävä edellisenä iltana. Ennakkotilauksissa peruutus on tehtävä viimeistään tuntia ennen sovittua lähtöaikaa.

Lähitaksin vastuu

Lähitaksin vastuulla on tilausten välittäminen autoille. Asiakkaan tilauksen hyväksynyt autoilija/kuljettaja vastaa hyväksymänsä tilauksen mukaisesta ajosta ja palvelusta asiakkaalle.

Sivun lisääjä: 05.10.2016