Luvat ja taksat

YMPÄRISTÖNSUOJELUN PALVELUT NYT MYÖS SÄHKÖISESTI

 

 

Sipoon kunnan ympäristönsuojeluyksikössä on otettu käyttöön valtakunnallinen Lupapiste-palvelu (www.lupapiste.fi). Palvelun kautta kaikki rekisteröityneet käyttäjät, niin kuntalaiset kuin yritykset, voivat hakea lupia tai tehdä ilmoituksia Sipoon alueella. Sähköinen palvelu kattaa mm. ympäristö- ja maa-ainesluvat, meluilmoituksen, vesihuoltolain mukaiset vapautushakemukset sekä poikkeamisen ympäristönsuojelumääräyksistä. Monelle palvelu voi olla jo tuttu rakennusvalvonnan kautta.

Lupapisteen käyttö sujuvoittaa lupa- ja ilmoituskäsittelyä. Lisäksi se vapauttaa luvanhakijan virastoaikatauluista ja paperisten asiakirjojen toimittamisesta. Lupapiste mahdollistaa neuvonnan, luvanhaun ja viranomaisasioinnin hoitamisen sähköisesti. Palvelussa voi seurata lupa-asioiden ja hankkeiden etenemistä ja nähdä muiden osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti. Asioijat rekisteröityvät palveluun pankkitunnuksillaan, mutta yritykset voivat rekisteröidä käyttöönsä erillisen Yritystilin.
Lupahakemukset nähtäville internettiin.


Lupapisteen kautta haettujen kuulutettavien lupien julkipanoasiakirjat ovat kaikkien nähtävillä Julkipano-palvelussa (www.julkipano.fi). Palvelun kautta hankkeen naapurit ja muut asianosaiset pääsevät jättämään sähköisesti muistutuksia ja mielipiteitä hankkeesta.


Sipoon ympäristönsuojeluyksikkö on ollut vuoden ajan aktiivisesti mukana ympäristötoimen Lupapiste-palvelun kehittämisessä ja pilotoinnissa. Palvelun tuottajana on Solita Oy ja se on kehitetty yhteistyössä ympäristöministeriön kanssa. Lupapisteen ympäristöosio on vielä pilottivaiheessa ja Solita Oy kehittää palvelua aktiivisesti.

Lisätietoja asiassa antavat:


Ympäristönsuojelupäällikkö Christel Kyttälä puh. 050 5487 595
Ympäristönsuojeluntarkastaja Saija Ruponen puh. 040 1914 250
Liiketoimintajohtaja, Lupapiste, Jani Muhonen puh. 0400 191646

Ohjeita Lupapisteen käyttöön läytyy täältä.

 

SIPOON KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUNMÄÄRÄYKSET

SIPOON KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAISEN TAKSA

 

På svenska

Viimeksi muokattu 22.02.2018