Omistajanvaihdokset

Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, nykyisen omistajan tulee tehdä vesilaitokselle kirjallinen ilmoitus kiinteistön luovutuksesta. Kiinteistön myyjältä tarvitsemme mittarilukeman muutospäivältä sekä loppulaskun toimitusosoitteen. Nämä voi ilmoittaa alla olevalla sähköisellä lomakkeella (vaatii tunnistuksen pankkitunnuksilla).

Omistajanvaihdoslomake (vaatii tunnistuksen pankkitunnuksilla)

Mikäli teillä ei ole mahdollisuutta lähettää yllämainittua lomaketta sähköisenä, sen voi myös tulostaa ja täyttää käsin ja lähettää liitteineen postiosoitteeseen Sipoon Vesi, PL 7, 04131 Sipoo.

Kaikki yllämainitut tiedot ja liitteet voi myös lähettää s-postiosoitteeseen vesilaitos@sipoo.fi .

Suosittelemme, että sekä myyjä että uusi omistaja lukevat yhdessä vesimittarilukeman, joka ilmoitetaan vesilaitokselle. Myyjä saa tämän lukeman perusteella meiltä loppulaskun. Myös uuden omistajan laskutus alkaa ilmoitetusta päivämäärästä ja lukemasta.

Uusi omistaja toimittaa meille myös kopion kauppakirjasta tai lainhuudosta, jonka jälkeen lähetämme hänelle liittymis- ja käyttösopimuksen allekirjoitettavaksi postitse.

Kiinteistön uusi omistaja allekirjoittaa sopimuksen. Jos kiinteistöllä on useampia omistajia, on kaikkien allekirjoitettava sopimus, tai mukaan on liitettävä valtakirja. Jos kiinteistön omistaja on yhtiö, mukaan on liitettävä kaupparekisteriote, josta selviää allekirjoitusoikeus.

Vuokralle muuttavat

Kiinteistön vesihuoltosopimus pysyy aina kiinteistön omistajan nimissä, ja kiinteistön omistaja vastaa loppukädessä siitä että sopimusehtoja noudatetaan.

Mikäli kuitenkin halutaan että kiinteistön vesilaskut postitetaan vuokralaisen nimellä, ilmoitetaan kirjallisesti vesilaitokselle vuokralaisen nimi, muuttopäivä sekä vesimittarilukema vuokrasopimuksen alkamispäivänä. Ilmoituksen tekee kiinteistön omistaja tai se taho jonka nimissä vesihuoltosopimus on. Ilmoituksen voi tehdä s-postiosoitteeseen vesilaitos@sipoo.fi .

På svenska

Viimeksi muokattu 19.08.2020