Rakennusvalvonta ja yhteystiedot

Käyntiosoite: Kuntala, Iso Kylätie 18, 04130 SIPOO (Nikkilä)
Postiosoite: Rakennusvalvonta, PL 7, 04131 SIPOO

Rakennusvalvonta palvelee asiakkaitaan  ajanvarauksella sekä sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Mikäli emme pysty vastaamaan puhelimeen, toivomme sinun jättävän vastaajaan soittopyynnön, johon vastaamme vapauduttuamme. Soittopyynnön voi jättää myös sähköpostin tai kunnan Infon välityksellä.

Rakennusvalvonnan yhteystiedot henkilöittäin

Rakennustarkastajat ja lupakäsittelijät ovat parhaiten tavoitettavissa puhelimitse ma, ke, pe klo 10–11.

Rakennusvalvonnassa ruuhkaa – varauduthan tavanomaista pidempään käsittelyaikaan

På svenska

Sipoon kunnan voimakas kasvu tarkoittaa rakennusvalvonnalle ruuhkaa lupahakemusten ja katselmusten osalta. Rakennushanketta suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon tavanomaista pidempi hakemuksen keskimääräinen käsittelyaika.

Teemme parhaamme lupien käsittelemiseksi ja katselmusten suorittamiseksi vajaalukuisella henkilöstöllä. Pahoittelemme käsittelyaikojen venymistä ja toivomme asiakkailtamme ymmärrystä.

Jotta voimme tehostaa työtämme ja taata hyvän palvelun, olemme muuttaneet palveluaikojamme. Palvelemme jatkossa seuraavasti:

– Lupasihteeri ja rakennusvalvontasihteeri palvelevat asiakkaitamme puhelimitse ja sähköpostilla virka-aikana (klo 9–15).

– Rakennustarkastajilla ja lupakäsittelijöillä on puhelinaika ma, ke, pe klo 10.00–11.00 ; muina aikoina toivomme yhteydenottoja sähköpostilla.

Rakennusvalvonta valvoo rakentamista sekä rakennettua ympäristöä. Rakennusvalvonnan tehtävänä on tuottaa hyvää kuntakuvaa ja viihtyisää elinympäristöä sekä huolehtia teknisten rakentamismääräysten täyttymisestä ja kaavoituksen toteutumisesta.

Rakennusvalvontaa ohjaa maankäyttö- ja rakennuslaki (132/1999), maankäyttö- ja rakennusasetus (895/1999), Sipoon kunnan rakennusjärjestys, Suomen rakentamismääräyskokoelma sekä kaavat ja niiden määräykset. Rakennusvalvonta toimii Sipoon kunnan rakennus- ja ympäristövaliokunnan alaisena rakennusvalvontaviranomaisena.

Sipoossa rakentamisen lupia haetaan sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta.

Lupapisteeseen rekisteröityminen vaatii sähköisen tunnistautumisen. Pankkitunnuksilla tunnistaudutaan vain kerran, jonka jälkeen kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Rakennusvalvonta suosittelee rekisteröitymään Lupapisteeseen.

Varhainen yhteydenotto rakennusvalvontaan luo parhaimmat edellytykset lupakäsittelylle!

Rakennusvalvonnan taksat

Viranomaistehtävien taksa

Palvelutaksa

Aloittamisoikeus ja vakuusmaksut

 

Ajankohtaista

Sipoon kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminenViimeksi muokattu 29.03.2018