< Ajankohtaista
16.06.2017

20 000 asukkaan raja rikkoutui Sipoossa – kakkukahvit kuntalaisille syyskuussa

Sipoolaisia on nyt jo yli 20 000. Tämä käy ilmi sekä Tilastokeskuksen ennakkotiedoista kuntien väkiluvusta että Väestörekisterikeskuksen ylläpitämästä väestötietojärjestelmästä.

Ensimmäisen kerran 20 000 asukkaan raja rikkoutui 11. helmikuuta, jolloin Sipooseen muutti kaksi ihmistä ja syntyi yksi. Tieto käy ilmi väestötietojärjestelmästä.

Haluamme juhlistaa kasvua tarjoamalla kuntalaisille kakkukahvit Juhlatalolla 22. syyskuuta. Lisäksi haluamme muistaa 20 000:n asukasta tervetulolahjalla, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Kunta tiedottaa myöhemmin tarkemmin Sipoon nimipäivänä 22.9 järjestettävästä kahvitilaisuudesta. Vanhin tunnettu asiakirja, jossa nimi Sipoo mainitaan varsinaisessa asiakirjatekstissä, on päivätty 22.9.1352. Lisäksi kunta ottaa yhteyttä 20 000:en asukkaaseen hänen palkitsemisestaan.

Tilastokeskuksen tuoreiden ennakkotietojen mukaan Sipoossa asui 20 022 asukasta huhtikuun lopussa, kun vuoden 2016 lopussa Sipoossa asui 19 922 ihmistä. Asukaslukuun vaikuttavat kuntaan muuttavat, kunnasta pois muuttavat sekä syntyvät että kuolevat.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Sipoo on kasvanut vuoden 2017 alusta 0,5 prosenttia. Viime vuonna Sipoo oli Suomen nopeimmin kasvava kunta. Sipoon kasvuprosentti oli 2,7.

Kasvu jatkuu Sipoon kolmessa keskuksessa
Grannaksen mukaan Sipoon kasvu tulee jatkumaan voimakkaana myös lähivuosina. Sipoossa kaavoitetaan ja rakennetaan runsaasti.

Tähän asti voimakas kasvu on keskittynyt Etelä-Sipooseen, mutta nyt se on laajentunut Nikkilään. Lähivuosina myös Talma tulee kasvamaan, Grannas sanoo.

Jokilaakso tuo kasvua lähivuosina Nikkilään
Nyt kasvu on ollut voimakkainta Etelä-Sipoossa Pähkinälehdon alueella, jonne valmistui viime vuonna useita uusia kerrostaloja. Lähivuosina uusia asukkaita asettuu etenkin Jokilaakson alueelle, jonne on tulossa koteja tuhannelle uudelle asukkaalle.

Jokilaakso sijaitsee Nikkilässä taajamakeskustan tuntumassa vain 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä ja 400 metrin päässä lähimmistä ruokakaupoista. Jokilaaksoon rakentuu lähivuosina monipuolista asuntotarjontaa. Alueelta on jo myyty useita kerrostalotontteja. Jokilaaksoon on kaavoitettu myös omakotitontteja, jotka tulevat myyntiin myöhemmin.

Lisätiedot:
Kunnanjohtaja Mikael Grannas, puh. 040 752 9803, mikael.grannas@sipoo.fi

Lisätiedot eri alueiden rakentamisesta ja tonteista:
Vt. kehitysjohtaja Pekka Söyrilä, puh. 040 191 4360, pekka.soyrila@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
16.06.2017