< Ajankohtaista
03.06.2020

Sipoon terveyskeskuksen puhelinpalvelun ja kiirevastaanoton viikonloppuaukiolo päättyy

Sipoon terveyskeskuksen puhelinpalvelun ja kiirevastaanoton viikonloppuaukiolo päättyy
Sipoon avosairaanhoidon puhelinpalvelun ja kiirevastaanoton viikonloppuaukiolo päättyy. Puhelinpalvelu ja kiirevastaanotto palaavat arkiaukioloaikoihin. Aukioloaikoja laajennettiin maaliskuun lopussa, jotta voitaisiin vähentää koronaviruksen painetta Porvoon sairaalan yhteispäivystyksessä ja tartuntariskejä. Tällä hetkellä tarvetta viikonloppuaukioloon Sipoon puhelinpalvelussa ja kiirevastaanotossa ei enää koeta olevan. Koronaviruksen testauspiste Nikkilässä palvelee lauantaisin jatkossakin ajanvarauksella testaukseen lähetteen saaneita.
Terveyskeskuksen puhelinpalvelu palvelee arkisin 8-18

Sipoon avosairaanhoidon puhelin numerossa 09 2353 6001 on jatkossa arkisin auki kello 8-18. Muina aikoina palvelee Päivystysapu-puhelinpalvelu numerossa 116 117.

Sipoon terveyskeskuksen puhelinpalvelu palvelee sekä hengitystieoireissa että muissa terveydenhuollon asioissa.

Kiirevastaanotto auki arkisin 8-18

Sipoon avosairaanhoidon kiirevastaanotto on myös avoinna jatkossa vain arkipäivinä. Kiirevastaanotto on arkisin auki kello 8-18 Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla (Jussaksentie 14). Kiirevastaanotto toimii vain ajanvarauksella, joten olethan ensin yhteydessä puhelinpalveluun.

Muina aikoina, Sipoon kiirevastaanoton ollessa kiinni, palvelee Porvoon sairaalan yhteispäivystys, joka on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Suosittelemme soittamaan ensin Päivystysapu-puhelinpalveluun (116 117). Hätätilanteissa soita hätänumeroon 112.

Kiirevastaanotto hengitystieoireisille on eri tilassa ja selkeästi erotettu muusta kiirevastaanotosta.

Koronaviruksen testauspiste palvelee ajanvarauksella lauantaisinkin

Koronaviruksen testauspiste Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman sisäpihalla palvelee ajanvarauksella testaukseen lähetteen saaneita. Testauspiste on avoinna jatkossa arkisin klo 9-15 ja lauantaisin klo 9-12. Sunnuntaisin ja arkipyhinä testauspiste on kiinni.

Jos epäilet sinulla olevan koronavirustaudin oireita, ota yhteyttä ensin puhelimitse terveyskeskukseen. Testaukseen pääsy vaatii aina ensin yhteydenoton terveyskeskukseen ja lähetteen testaukseen. Terveyskeskuksesta ohjataan testaukseen potilaat, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai on lääkärin arvion perusteella syytä epäillä koronavirustartuntaa.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita:
Arkisin klo 8-18 Sipoon terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001
(Muina aikoina, jos oireesi ovat vakavia: Päivystysapu-puhelinpalveluun puh. 116 117)
(Hätätilanteessa soita 112)

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.


Viimeksi muokattu
03.06.2020