< Ajankohtaista
29.04.2020

Kunnanjohtaja: ”Muista fyysinen etäisyys vappunakin”

Kunnanjohtaja: ”Muista fyysinen etäisyys vappunakin”
Sipoon kunta ei aio erityisesti sulkea puistoja tai viheralueita vappuna. Haluamme kuitenkin muistuttaa sipoolaisia juhlimaan vappua turvallisesti, ja välttämään kokoontumisia puistoissa.

-Muista pitää fyysistä etäisyyttä vappunakin. Pahimmillaan pieni poikkeus rajoituksista voi olla kohtalokas läheisellesi. Jos vietät vappupiknikkiä perheen kesken, tee se mieluiten omassa pihassa tai riittävän kaukana muista ihmisistä. Älä kokoonnu puistoihin tai samaan paikkaan muiden kanssa, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo.

Grannas vinkkaa viettämään vappua virtuaalisesti. Monia vapputapahtumia järjestetään Suomessa verkossa.

-Ystävien ja läheisten kanssa voi viettää myös omaa virtuaalivappua ja kokoontua juhlimaan etäyhteyksien kautta, Grannas vinkkaa.

Sipoon nuorisotyöntekijät jalkautuvat ulos vappuaattona klo 16-24 ja keskustelevat kohtaamiensa nuorten kanssa. Tarvittaessa nuorisotyötekijöihin saa yhteyttä vappuaattona puhelimitse Nikkilän nuorisotalon (puh. 040 191 4352) ja nuorisotila Pleissin (puh. 050 344 8173) numeroiden kautta.

Koronatartuntoja sipoolaisilla yli 50

Uusia koronavirustartuntoja on todettu sipoolaisilla viime aikoina muutamia viikoittain. Yhteensä sipoolaisilla on todettu 53 laboratoriokokein varmistettua koronavirustartuntaa (tieto 29.4.2020 klo 9.30). Osa tartunnan saaneista on ehtinyt parantua koronavirustaudista. Väestössä tartuntoja esiintyy todennäköisesti kuitenkin moninkertaisesti enemmän kuin niitä on tähän mennessä todettu.

THL päivittää tiedot todetuista tartunnoista päivittäin koronakarttaan osoitteessa thl.fi/koronakartta. Voit tarkistaa koronakartasta aina ajantasaisen tiedon myös Sipoon tartuntamääristä.

Sipoon terveyspalvelut avoinna vappuna

Sipoon avosairaanhoidon puhelinpalvelu ja kiirevastaanotto ovat avoinna myös vappupäivänä ja viikonloppuna. Sipoon avosairaanhoidon puhelin numerossa 09 2353 6001 on avoinna vappuaattona klo 8-18 sekä vappupäivänä ja la-su kello 9-13. Muina aikoina palvelee Päivystysapu-puhelinpalvelu numerossa 116 117.

Sipoon terveyskeskuksen puhelinpalvelu palvelee sekä hengitystieoireissa että muissa kiireellisissä terveydenhuollon asioissa. Puhelinpalvelusta voidaan myös ohjata kunnan koronanäytteenottopisteelle, joka on ajanvarauksella auki vappupäivänä ja viikonloppuna klo 9-12.

Sipoon avosairaanhoidon kiirevastaanotto on auki vappuaattona kello 8-18 sekä vappupäivänä ja la-su kello 9-13 Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla (Jussaksentie 14). Kiirevastaanotto toimii vain ajanvarauksella, joten olethan ensin yhteydessä puhelinpalveluun. Hätätilanteissa soita hätänumeroon 112.


Viimeksi muokattu
29.04.2020