< Ajankohtaista
20.04.2020

Sipoon kunta avaa koronaviruksen testauspisteen Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle

Sipoon kunta avaa koronaviruksen testauspisteen Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle
Sipoon kunta avaa tiistaina 21.4.2020 koronaviruksen testauspisteen Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle. Testauspiste palvelee vain ajanvarauksella ja palvelee testaukseen lähetteen saaneita.

Testauspiste sijaitsee Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman sisäpihalla (Jussaksentie 14). Potilaat otetaan pisteelle yksi kerrallaan ajanvarauksen perusteella. Pisteelle voi ajaa omalla autolla, eikä autosta tarvitse poistua testauksen aikana. Näytteenottoon voi myös tulla kävellen tai pyörällä. Omaa vuoroa odotetaan aina sosiaali- ja terveysaseman pysäköintipaikalla. Testauspisteeltä kutsutaan aina seuraava potilas pisteelle. Näytteenotto on avoinna arkisin klo 9-15, viikonloppuisin ja arkipyhinä suljettu.

Negatiivisesta testituloksesta (=ei koronavirustartuntaa) lähetetään asiakkaalle tekstiviesti. Positiivisesta tuloksesta (=todettu koronavirustartunta) sairaanhoitaja ilmoittaa potilaalle puhelimitse.

Jos epäilet sinulla olevan koronavirustaudin oireita, ota yhteyttä ensin puhelimitse terveyskeskukseen. Testaukseen pääsy vaatii aina ensin yhteydenoton terveyskeskukseen ja lähetteen testaukseen. Terveyskeskuksesta ohjataan testaukseen potilaat, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai on lääkärin arvion perusteella syytä epäillä koronavirustartuntaa.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita:
Arkisin klo 8-18, la-su klo 9-13 Sipoon terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001
(Muina aikoina, jos oireesi ovat vakavia: Päivystysapu-puhelinpalveluun puh. 116 117)
(Hätätilanteessa soita 112)

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.


Viimeksi muokattu
18.06.2020