< Ajankohtaista
17.04.2020

Sipoolaiset yksinyrittäjät voivat hakea koronavirustilanteeseen tukea

Sipoon kunnalle on jätetty jo noin seitsemänkymmentä tukihakemusta yksinyrittäjien toimintatukeen. Yksinyrittäjät voivat hakea 2000 euron toimintatukea kunnilta COVID-19 epidemian aiheuttaman taloudellisen tilanteen saamiseksi kestävämmälle pohjalle.

Haku avautui Sipoossa 15.4.2020, mutta tukea saa hakea vielä elokuussakin. Sipoon elinkeinopäällikkö Elina Duréault vinkkaa kuitenkin, että hakemus saattaa olla kannattavampaa tehdä nyt hakuajan alkupuolella.

- Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Mitä nopeammin tukihakemuksen jättää, sitä varmemmin tukea riittää jaettavaksi, Duréault kertoo.

-Kuitenkin on hyvä tarkistaa, että hakemuksessa on kaikki tarvittavat tiedot, sillä tietojen perään kysely pidentää hakuaikoja, hän lisää.

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta koronaviruksen aiheuttamiin lähinnä kiinteisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa ei lueta kustannuksiin, mutta kaikkiin muihin kustannuksiin tukea voidaan käyttää.

Avustuksen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen ja että yksinyrittäjällä katsotaan muuten olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Hakemus jätetään Keuken verkkosivuilla

Sipoossa yksinyrittäjät voivat jättää tukihakemuksen Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuken verkkosivuilla. Sipoon kunta tekee tukipäätökset Keuken kautta tulleisiin hakemuksiin ja maksaa mahdollisen tuen.

Duréault neuvoo, että hakemus kannattaa tehdä huolellisesti.

-Jos hakemukseen joudutaan lähettämään täydennyspyyntö, viivästyttää se hakemuksen käsittelyä. Jos olet epävarma jostain hakemuksen kohdasta, suosittelemme lämpimästi ottamaan yhteyttä Keukeen ja kysymään neuvoa, Duréault sanoo.

Keuken hakuneuvonta palvelee puhelimitse numerossa 050 523 8897 ma – pe klo 9 – 16. Yrittäjät voivat myös varata ajan Keuken yritysneuvojalle sähköisestä ajanvarauksesta.

Lisää tietoa yrityksille ja yrittäjille koronavirustilanteesta ja siihen tarjottavista tuista on koottu kunnan erilliselle yrittäjien kriisi-info verkkosivulle. Pääset sivulle sipoo.fi:ssä tästä linkistä: https://www.sipoo.fi/fi/business_sipoo/korona-kriisi_infoa_yrittajille


Viimeksi muokattu
17.04.2020