< Ajankohtaista
31.03.2020

Varhaiskasvatuksen maksut hyvitetään - koulut varautuvat jatkamaan etäopetusta koko kevään

Varhaiskasvatuksen maksut hyvitetään - koulut varautuvat jatkamaan etäopetusta koko kevään
Sipoon kunta hyvittää varhaiskasvatuksen asiakasmaksut takautuvasti 18.3. alkaen poissaolopäiviltä. Maksuja poissaolopäiviltä hyvitetään niin kauan, kun kunnan ja opetusministeriön suositukset hoitaa varhaiskasvatusikäiset lapset kotona ovat voimassa. Maksut hyvitetään tulevissa laskuissa.

Maaliskuun varhaiskasvatusta ei ole vielä laskutettu, vaan laskutus aloitetaan vasta nyt ja poissaolopäivät huomioidaan laskutuksessa. Jos lapsi on koko huhtikuun pois varhaiskasvatuksessa, ei huhtikuulta tule laskua ollenkaan.

Suosittelemme edelleen, että huoltajat pitävät lapset kotona, jos siihen vain on mahdollisuus. Muistattehan myös ilmoittaa lapsen poissaoloista eVarhaiskasvatusportaalissa.

-Tällä hetkellä lapsia on ollut päiväkodeissa paikalla alle 20 prosenttia tavanomaisesta määrästä. Huomattavasti useampi on kuitenkin varannut päiväkotipaikan, eli ei ole ilmoittanut lapsen jäävän pois. Tämä vaikeuttaa varhaiskasvatuksen järjestämistä ja sopivan henkilökuntamäärän varaamista lapsia varten. Pyydämmekin, että poissaoloista myös ilmoitettaisiin, sanoo varhaiskasvatuspäällikkö Mervi Keski-Oja.

Koululaisten iltapäivätoiminnan maksuista hyvityksiä

Myös koululaisten iltapäivätoiminnan maksuja tullaan hyvittämään maaliskuulta. Iltapäivätoimintaa ei ole järjestetty 18.3. alkaen.

Maaliskuussa iltapäivätoimintaan osallistuneiden laskutuksessa tullaan hyvittämään 50 prosenttia maksusta tulevan laskun yhteydessä. Huhtikuun osalta maksuja ei peritä. Toukokuun osalta iltapäivätoiminnan maksut määritellään vasta, kun tiedetään milloin ja missä laajuudessa toimintaa voidaan jälleen toteuttaa.

Koulut varautuvat etäopetuksen jatkumiseen

Sipoon kouluissa etäopetus jatkunee ainakin 13. toukokuuta saakka hallituksen poikkeusjärjestelyjen mukaisesti. Kouluissa varaudutaan myös siihen, että opetuksen poikkeusjärjestelyt saattavat jatkua koko kevätlukukauden loppuun saakka.

Vuosiluokkien 1-3 ja kaikille erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille tarjotaan edelleen mahdollisuutta myös lähiopetukseen, mutta suosittelemme kaikille oppilaille etäopetusta. Lähiopetukseen tulee ilmoittautua etukäteen. Lähiopetuksessa Sipoossa on viimepäivinä ollut muutamia kymmeniä oppilaita, eli vain muutama prosentti koko oppilasmäärästä.

Lähiopetusta annetaan keskitetysti tietyissä koulutiloissa Nikkilässä ja Söderkullassa. Sipoossa lähiopetusta antavat eri opettajat kuin etäopetusta. Tällä tuetaan henkilöstön jaksamista poikkeusoloissa. Lähiopetus pyritään järjestämään pienryhmissä siten, ettei synny yli 10 hengen kokoontumisia.

-Kiitämme huoltajia siitä, että suositusta pitää lapset kotona etäopetuksessa, on seurattu Sipoossa kattavasti. Haluamme myös kiittää huoltajia ja oppilaita sekä opettajia ja koulunkäynninohjaajia yhteistyöstä ja joustamisesta kaikille uuteen etäopetukseen totuttelussa, sanoo sivistysjohtaja Jukka Pietinen.

Pietisen mukaan etäopetus on sujunut Sipoossa hyvin poikkeuksellinen tilanne huomioiden. Etäopetukseen annetaan kouluille myös lisää ohjeistuksia koko Sipoossa lähipäivinä.

-Etäopetus Sipoossa tarkoittaa nimenomaan etäopetusta, jossa opettaja opettaa. Haluamme korostaa, että huoltajien ei tarvitse opettaa lapselle prosenttilaskua tai englannin kielioppia. Opettaja hoitaa opetuksen myös etäopetuksessa, Pietinen sanoo.


Viimeksi muokattu
31.03.2020
tagit: koulut