< Ajankohtaista
27.03.2020

Kunnanjohtaja: Koronavirus on syytä ottaa vakavasti myös Sipoossa

Sipoolaisilla on tähän mennessä todettu noin kolmisenkymmentä varmistettua tartuntaa, mikä on enemmän kuin Itä-Uudellamaalla keskimäärin. Väestössä tartuntoja esiintyy todennäköisesti selvästi enemmän. On arvioitu, että tartuntoja saattaa olla väestössä jopa 20-30 kertaa enemmän kuin on todettuja tartuntoja, koska vain pieni osa testataan. Esimerkiksi lieviä oireita ei pääsääntöisesti testata.

Pyydämme edelleen, että sipoolaiset noudattavat viranomaisten määräyksiä ja rajoituksia liittyen koronavirusepidemiaan.

-Koronavirus ja rajoitukset on syytä ottaa erittäin vakavasti myös Sipoossa, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

-Meistä jokainen voi vaikuttaa itsemme ja läheistemme riskiin saada koronavirustartunta. Vältäthän siis lähikontakteja ja pysythän kotona mahdollisimman paljon. Soita tai skypetä mummolle, kaverille tai muulle läheiselle tapaamisen sijaan, Grannas lisää.

Älä vieraile mummolassa tai sairaalassa. Pidä metrin-parin väli muihin ihmisiin niin asioidessasi ruokakaupassa kuin ulkoillessa kuntopolulla. Älä kokoonnu julkisille paikoille. Sairasta kotona.

-Kehotamme myös lasten ja nuorten huoltajia katsomaan lasten perään ja ohjeistamaan heitä välttämään kokoontumista kaveriporukoihin, Grannas muistuttaa.

Tiedottaminen koronavirustartunnoista

Päivitämme tietoa Sipoon tartuntamääristä, jos niistä on merkittäviä muutoksia. Tartunnoista tiedotetaan myös, jos tartunta aiheuttaa Sipoossa erityistoimia tai toimia sipoolaisilta.

Tiedotuksessa huolehditaan siitä, että asukkaiden, potilaiden, henkilöstön ja altistuneiden yksityisyyden suoja säilyy.


Viimeksi muokattu
27.03.2020