< Ajankohtaista
25.03.2020

Koronavirusepidemian hidastustoimet jatkuvat Sipoossa

Koronavirusepidemian hidastustoimet jatkuvat Sipoossa. Tartuntatautiselvitystyötä tehdään aktiivisesti terveydenhuollossa. Lievät oireet pyydetään edelleen sairastamaan kotona. Kunnan eri palvelut pyrkivät palvelemaan kuntalaisia mahdollisimman paljon etäyhteyksien avulla. Pyydämme myös, että sipoolaiset noudattavat viranomaisten määräyksiä ja suosituksia.
Tartuntaketjuja jäljitetään

Nikkilän terveysasemalla on toistaiseksi ollut kohtalaisesti hengitystieinfektiopotilaita ja asemalla on vielä ollut melko rauhallista. Henkilökunta tekee aktiivisesti tartuntaselvitystyötä, eli jäljittää ja pyrkii pysäyttämään tartuntaketjuja ja on yhteydessä puhelimitse mahdollisesti koronavirukselle altistuneisiin.

Kiireetöntä toimintaa on supistettu ja henkilökuntaa on vapautettu sieltä kiireellisempiin tehtäviin ja vahvistamaan puhelinpalvelua. Myös kotihoitoa on vahvistettu ja kotihoidon asiakkaiden terveydenhuolto pyritään hoitamaan mahdollisimman paljon kodeissa. Flunssaisia kotihoidon asiakkaita hoitavat eri hoitotiimit kuin terveitä asiakkaita.

Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle avattiin viime viikolla erillinen vastaanotto omalla sisäänkäynnillään hengitystieoireisille. Vastaanotto toimii vain ajanvarauksella ja se sijaitsee kiirevastaanoton lähellä ennen sosiaali- ja terveysaseman pääsisäänkäyntiä, kun tullaan parkkipaikalta.

Sairasta lievät oireet kotona

Pyydämme edelleen, että sipoolaiset sairastavat lievät hengitystieoireet kotona. Vältäthän lieväoireisena myös soittamista terveysasemalle.

Jos oireesi ovat vakavia, soita ensin. Puhelimessa ammattilainen arvioi tilanteesi ja ohjaa tarvittaviin jatkoselvityksiin.
Arkisin ma-to 8-17, pe 8-16 Sipoon terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001
Muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun puh. 116 117

Koronavirustartuntatestaus tehdään keskitetysti ja ajanvarauksella tartuntatautilääkärin määräyksellä. Sipoolaiset testataan pääsääntöisesti Porvoossa Näsin terveyskeskuksen drive-in-testauksessa. Lieväoireisia ei pääsääntöisesti testata.

Sosiaalihuollon koronaneuvontapuhelimeen tulevien puheluiden määrä on kasvamassa. Sosiaalihuollon neuvontapuhelin auttaa sinua koronaviruksen aiheuttamissa arjen ongelmissa. Sosiaalihuollon koronaneuvontapuhelin palvelee Sipoossa arkisin kello 7-17 numerossa 09 2353 6006. Numerosta ei saa terveysneuvontaa.

Yli 80-vuotiaille soitetaan

Kaikki yli 80-vuotiaat sipoolaiset saavat lähiviikkoina kotiin yhteydenoton puhelimitse. Tarkoituksena on kartoittaa yli 80-vuotiaiden mahdollinen avuntarve ja tarjota tietoa koronavirusepidemiasta. Yhteydenotot toteuttaa kunta yhteistyössä seurakuntien kanssa.

Haluamme edelleen haastaa taloyhtiöitä, naapureita, omaisia ja ystäviä auttamaan arjessa koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia muun muassa kaupassa ja apteekeissa käynneissä. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi Sipoon kunnalle osoitteessa https://vapaaehtoistyo.fi/sipoo/, jonne on lisätty erillinen oma ilmoitus asiasta. Voit ilmoittautua siellä kohdasta ”Auta koronaviruksen vuoksi kotona olevia vanhuksia”.

Useat kunnan palvelut toimivat etäyhteyksillä

Suosimme asiointia etäyhteyksien avulla kunnan palveluissa. Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse numerossa 09 2353 6000, sähköpostitse osoitteessa info@sipoo.fi ja sipoo.fi:n chatin kautta. Nikkilän Infopiste on avoinna, mutta pyydämme välttämään asiointia paikan päällä, jos voit hoitaa asiasi etänä.

Voit käyttää monia palveluitamme etäyhteyksien avulla. Esimerkiksi rakennusvalvonnassa lupakäsittely ja neuvonta jatkuvat normaalisti, mutta kokouksia ja tapaamisia ei tällä hetkellä järjestetä muutoin kuin etäyhteydellä. Kirjaston e-kirjoja pääset lukemaan kotoa käsin netissä kirjastokortin ja pin-koodin avulla. Jos tarvitset apua tai pin-koodin, voit soittaa kirjastoon arkisin klo 9-16 numeroon 09 2353 6003. Nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa muun muassa puhelimitse ja sosiaalisen median kautta.

Sipoon Opisto tarjoaa opastusta digivälineiden käyttöön etänä muun muassa puhelimitse ja muilla etävälineillä. Seuraava etäneuvonta järjestetään maanantaina 30.3. klo 9.30-13.30. Osa muustakin Sipoon Opiston opetuksesta pyritään järjestämään etäopetuksena ja tästä tiedotetaan opiskelijoita lähipäivinä.

Tietoa sipoo.fi:ssä

Saat helpoiten ajantasaista tietoa koronavirusepidemiaan liittyvistä palveluista ja Sipoon kunnan toiminnan järjestelyistä kunnan verkkosivuilta. Verkkosivuilla on koronaviruksesta oma koostesivu osoitteessa www.sipoo.fi/koronavirus.

Sivulle kootaan kaikki kunnan aiheeseen liittyvät tiedotteet. Sivuille on myös koostettu kaikki erilaiset palvelunumerot ja digipalvelut liittyen koronavirukseen.

Noudatathan rajoituksia

Pyydämme, että sipoolaiset noudattavat kokoontumisrajoituksia ja muita viranomaisten määräyksiä.

-Meistä jokainen voi vaikuttaa itsemme ja läheistemme riskiin saada koronavirustartunta. Vältäthän siis lähikontakteja ja pysythän kotona mahdollisimman paljon. Soita tai skypetä mummolle, kaverille tai muulle läheiselle tapaamisen sijaan, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Älä vieraile mummolassa tai sairaalassa. Pidä metrin-parin väli muihin ihmisiin niin asioidessasi ruokakaupassa kuin ulkoillessa kuntopolulla. Sairasta kotona.


Viimeksi muokattu
25.03.2020