< Ajankohtaista
16.03.2020

Koululaisten toivotaan jäävän etäopetukseen jo tiistaiaamuna Sipoossa

Valtioneuvosto on linjannut tänään (16.3.2020) suosituksia koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi. Esimerkiksi koulujen tilat suljetaan 13.4.2020 saakka ja lähiopetus niissä keskeytetään. Järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.

Näin ollen kaikki koulutilat tullaan sulkemaan myös Sipoossa 18.3.2020 alkaen. Sipoon kunta toivoo kuitenkin, että oppilaat jäisivät etäopetukseen jo tiistaiaamusta alkaen.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti poikkeuksena kouluissa järjestetään keskiviikonkin jälkeen esiopetus sekä perusopetuksen 1 - 3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Tästä tiedotetaan tarkemmin Wilma-tiedotteella.

Sipoon kouluissa on varauduttu koulujen sulkemiseen etukäteen. Peruskoulun vuosiluokilla 7-9 ja lukioissa on siirrytty etäopetukseen jo tänään (16.3.2020). Myös vuosiluokkien 1-6 oppilaille on jo varauduttu antamaan etäopetusta. Kaikkia oppilaita on myös muun muassa kehotettu säilyttämään oppikirjat ja henkilökohtainen tietokone kotona.

Koulujen ollessa suljettuna opetusta tarjotaan etänä. Opiskeluohjeet lähetetään Wilman kautta sekä oppilaille että huoltajille. Ohjeissa ilmoitetaan oppilaiden etäopetuksen päivittäinen lukujärjestys. Jos oppilaalla ei ole mahdollisuutta käyttää Wilmaa, yhteydenpito hoidetaan puhelimen kautta. Jos oppilas tarvitsee oppikirjoja ja / tai tietokonetta, jotka ovat jääneet kouluun, huoltaja tai oppilas on yhteydessä luokanopettajaan, luokanvalvojaan tai ryhmänohjaajaan.

Huoltaja, seuraathan Wilmaa!

-Etäopetuksen onnistumiseksi tarvitaan sujuvaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä. Toivomme kaikilta kärsivällisyyttä ja pyydämme kaikkia huoltajia seuraamaan aktiivisesti Wilmaa, sanoo sivistysjohtaja Jukka Pietinen

Koulutuspalveluiden keskitetty tiedottaminen tapahtuu Wilma-tiedotteiden kautta. Pyrimme antamaan tarkempia tietoja käytännön järjestelyistä mahdollisimman pian Wilman kautta.

Suosittelemme hoitamaan lapsen kotona

Sipoon päiväkodit pysyvät edelleen avoinna. Tarkoituksena on turvata yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti.

Suosittelemme valtioneuvoston linjausten mukaisesti järjestämään lapsen hoidon kotona, jos se vain on mahdollista.

Kirjastot, urheilutilat ja nuorisotilat on jo suljettu Sipoossa

Muun muassa kirjastot, urheilutilat ja nuorisotilat on jo suljettu aiemmin Sipoossa. Niiden osalta valtioneuvoksen linjaukset eivät tuo muutoksia Sipoossa.

-Pyydämme nyt myös välttämään tarpeetonta oleskelua ja hengailua yleisillä paikoilla. Toivomme, että myös nuoret malttaisivat pysytellä mahdollisimman paljon kotona, kunnanjohtaja Mikael Grannas toteaa.

Söderkullan terveysasema suljetaan

Kiireellisten palveluiden vaatimien henkilöstöresurssien vahvistamiseksi työntekijät Söderkullan terveysasemalta siirretään Nikkilään.

Söderkullan terveysasema on avoinna vielä keskiviikkona 18.3, mutta sen jälkeen asema suljetaan. Terveyspalveluista ollaan yhteydessä asiakkaisiin, joilla on aika varattuna Söderkullaan keskiviikon 18.3. jälkeen.

Vierailukielto asumispalveluyksiköihin

Sipoon ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä ja terveyskeskussairaalan Akuutti- ja kuntoutusosastolla on otettu käyttöön vierailukielto. Omaisia pyydetään pitämään yhteyttä muilla keinoin, kuten puhelimitse.

Poikkeuksena vierailukieltoon on tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

Linkit:

Valtioneuvoston verkkosivut: Valtioneuvoston linjaus suosituksista varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen, korkeakoulutuksen, vapaan sivistystyön sekä taiteen perusopetuksen järjestäjille koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi.

Valtioneuvoston verkkosivut: Hallitus totesi Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi


Viimeksi muokattu
16.03.2020
tagit: koulut