< Ajankohtaista
15.04.2019

Tule mukaan tekemään vauvoista savuttomia!

Odottavista äideistä noin 15 prosenttia tupakoi raskausaikana. Tupakointi lisää todetusti sikiön, vauvan ja lapsen riskiä joutua kohtaamaan useita sairauksia ja ongelmia. Sipoon neuvolat kannustavat kaikkia odottavia perheitä savuttomuuteen muun muassa häkämittauksin ja savuttomien etukortilla.

Sipoossa kaikki odottavat perheet saavat tietoa savuttomuuden hyödyistä ja voivat tehdä häkämittauksen. Häkämittari mittaa odottavan äidin hengitysilmasta häkäpitoisuuden ja arvioi, kuinka paljon häkää kulkeutuu äidin verenkierrosta sikiöön.

Toukokuusta 2019 alkaen häkämittaukset tehdään ensimmäisellä neuvolakäynnillä sekä keskiraskaudessa. Sipoon Lions on lahjoittanut häkämittarit neuvoloille.

Sipoolaisyritys, lähde nyt mukaan tukemaan odottavia savuttomuuteen!

Odottavia äitejä kannustetaan Sipoossa savuttomuuteen myös paikallisten yritysten etuja sisältävän kortin avulla. Kaikki tupakoinnin lopettavat ja tupakoimattomat odottajat saavat neuvolasta kortin, jolla saa alennuksia tai mahdollisesti pieniä tuotelahjoja sipoolaisista yrityksistä.

Yritys päättää itse, minkä edun haluaa antaa savuttomalle odottajalle. Etu on kertaluontoinen ja odottaja valitsee yhden yrityksen tarjoaman edun, jonka hän voi lunastaa etukortilla. Kun odottaja lunastaa edun yrittäjä hävittää etukortin. Mukana olevat yritykset listataan neuvolan kotisivuilla ja ilmoitustaululla.

Toivomme, että mahdollisimman moni yritys lähtee mukaan tukemaan sipoolaisvauvat savuttomiksi! Jos yrityksesi haluaa olla mukana tukemassa savuttomuutta, voit olla yhteydessä asiasta terveydenhoitaja Tiina Storbjörkille sähköpostitse osoitteeseen tiina.storbjork@sipoo.fi.

Sipooseen syntyy vuosittain noin 170 vauvaa. Tuetaan yhdessä odottajia savuttomuuteen!


Viimeksi muokattu
15.04.2019