< Ajankohtaista
09.04.2019

Nuorten ääni kuuluviin uudella hankkeella

Osaamista osallisuuteen on Kuuma-kuntien nuorisopalveluiden yhteinen hanke. Sen tavoitteena on lisätä kuntien yhteistyötä nuorten osallisuusasioissa ja sitä kautta tukea alueen nuorten osallisuutta sekä saada nuorten ääni paremmin kuuluville päätöksenteossa.

Osaamista osallisuuteen päätavoitteena on alueen nuorten osallisuuden tukeminen. Syyskuussa 2018 startanneen hankkeen toiminta jakautuu kahteen päälinjaan: Kuuma-kuntien nuorten osallisuuden ja vaikuttamisen yhteismallin suunnitteluun sekä nuorten osallisuus-, viestintä- ja vaikuttamistaitojen koulutuksiin.

Nuorten osallisuuden ja vaikuttamisen mallin suunnittelun lähtökohtana on saada hyvät käytänteet jakoon Kuuma-kunnissa. Sitä varten kartoitetaan kuntien jo olemassa olevia malleja. Malli tulee sisältämään mm. yhteisen materiaalipankin. Mallin suunnittelu on aloitettu tammikuussa 2019 ja se jatkuu koko hankkeen ajan nuoria osallistaen.

Koulutustapahtumien tarkoituksena on lisätä nuorten osallisuus-, viestintä- ja vaikuttamisosaamista. Koulutukset on suunnattu Kuuma-kuntien nuorisovaltuuston ja muiden nuorten vaikuttajaryhmien jäsenille, sekä ylipäänsä vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille. Ilmaisia koulutuksia toteutetaan kuntakohtaisina työpajoina ja kuntien yhteisinä seminaareina. Työpajojen aikataulua voi tiedustella oman kunnan nuorisovaltuuston ohjaajalta ja seminaarista saa tietoa hankkeen projektisuunnittelijalta.

Seuraava ilmainen Kuuma-kuntien yhteinen seminaari järjestetään 23.5.2019 Keravan lukiolla. Vaikuttamisesta kiinnostuneet nuoret ja nuorten vaikuttajaryhmien ohjaajat ja nuorten osallisuuden parissa työskentelevät tervetuloa! Ole yhteydessä Saska Sarnikorpeen jos haluat osallistua!

Lisätietoja tämän linkin takaa, sekä:

Saska Sarnikorpi, nuorisovaltuuston ohjaaja
Sipoon nuorisopalvelut
p. 040 630 0439
saska.sarnikorpi@sipoo.fi

Satu Velasco, projektisuunnittelija
Keravan nuorisopalvelut, Osaamista osallisuuteen -hanke
p. 040 318 2878
satu.velasco@kerava.fi


Viimeksi muokattu
09.04.2019