< Ajankohtaista
21.02.2019

Sipoon kunta suunnittelee Kuntalan muuttoa uusiin tiloihin

Sipoon kunta suunnittelee vuokraavansa Kuntalan toiminnoille uudet työtilat Lival Oy:ltä. Uusilla tiloilla mahdollistettaisiin työtapojen joustavoittaminen ja modernien työtapojen käyttöönotto. Samalla taataan turvallinen ja terveellinen työympäristö. Kunnanhallitus käsittelee ehdotusta tilojen vuokraamisesta ja vuokrasopimusta kokouksessaan 26.2.2019.

Mahdollisesta muutosta huolimatta kunnan asiakaspalvelupisteet säilyisivät kirjastoissa Nikkilässä ja Söderkullassa ja myös muut kunnan asiakaskohtaamiset järjestettäisiin keskustoissa jatkossakin. Muutto ei siis vaikuttaisi asiakkaiden palveluihin.

Kunnan strategisena tavoitteena on uudistaa kuntaorganisaation toimintaa ja rakenteita. Kunta haluaa joustavoittaa työntekoa ja ottaa käyttöön moderneja työnteon tapoja sekä niitä tukevia työtiloja, mihin vuokrattavaksi ehdotetut tilat tarjoaisivat hyvät mahdollisuudet.

Kunta vuokraa jo tällä hetkellä Livalilta yhtä rakennusta, jossa on yhdyskuntasuunnittelun toimintoja. Tässä niin kutsutussa Yhdyskuntatalossa on kokeiltu uusia työtapoja ja monityötiloja syksystä 2018 ja niistä on saatu positiivisia kokemuksia.

- Haluamme hyödyntää uusia työtapoja laajemmin myös muissa asiantuntijatoiminnoissa. Tilojen vuokraaminen Livalilta olisi kunnalle myös pidemmällä aikavälillä taloudellisesti järkevä ratkaisu, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Nykyisen Kuntalan alueen lähivuosien ratkaisuja ja käyttöä pohditaan parhaillaan. Nikkilän ydinkeskustassa sijaitsevia rakennuksia ei ole tarkoitus jättää tyhjilleen, vaikka nykyisten toimintojen muutto pois tiloista toteutuisi. Myöhemmin lähitulevaisuudessa Kuntalan alue aiotaan kaavoittaa mahdollisesti asumiseen ja liiketiloille osana Nikkilän keskustan kehittämistä.

Esityslista kunnanhallituksen kokoukseen 26.2.2019


Korjattu aiempaa tiedotetta 25.2.2019: Kerroimme virheellisesti, että vuokrattavaksi ehdotettu tila sijaitsisi Martinkylässä, vaikka se on vielä Kirkonkylän puolella. Pahoittelemme virhettä.


Viimeksi muokattu
25.02.2019