< Ajankohtaista
11.05.2016

Fiksauspartio kunnostaa nyt Sipoota - kerro, mikä kaipaisi pientä fiksausta!

Sipoossa toimii nyt fiksauspartio Fiksaa Sipoo, joka tekee erilaisia pieniä korjaus- ja fiksaustöitä. Onko opastekyltti tuhrittu tai liikennemerkki vinossa? Osuvatko puun oksat tielle tai onko kaiteen maali rapistunut? Ota fiksausta kaipaavasta kohteesta kuva, jaa se Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin sijainnin ja hashtagin #fiksaasipoo kera.

– Tavoitteena on kohentaa Sipoon yleisilmettä. Esimerkiksi rempallaan olevalla kyltillä tai rapistuvalla maalilla saattaa olla iso vaikutus maisemaan ja siihen, miten lähiympäristö koetaan. Fiksaa Sipoo on järkevä tapa saada kuntoon paikat, jotka häiritsevät kuntalaisia. Samalla pystymme tukityöllistämään ihmisiä, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Työllistetään pitkäaikaistyöttömiä

Fiksaa Sipoo -partio toimii Toimintakeskus Risteyksen alaisuudessa ja siihen pyritään työllistämään pitkäaikaistyöttömiä. Partio liikkuu Sipoossa pakettiautolla, jonka kyljessä lukee Fiksaa Sipoo.

Sosiaalisen median lisäksi korjauspyyntöjä voi vaihtoehtoisesti lähettää esimerkiksi puhelimitse 040 191 6055 tai fiksaasipoo.fi -nettisivuilla. Korjauspyynnön voi lähettää myös ilman kuvaa. Tärkeää on vain kertoa tarkasti, mikä kaipaa korjausta ja missä se sijaitsee.

– Tai kuntalainen voi halutessaan itse osallistua Sipoon fiksaamiseen ja laittaa kuvan korjaamastansa kohteesta hashtagilla #fiksaasipoo. Viihtyisä lähiympäristö on meistä itsestämme kiinni, Grannas sanoo.

Toimii ainakin kaksi vuotta

Jos Fiksaa Sipoo saa ammattilaisen työtä tai suunnitelmallisempaa kunnossapitoa vaativan korjauspyynnön, ohjataan pyyntö kunnan Tekniikka ja ympäristö -osastolle. Fiksaa Sipoon on tarkoitus toimia ainakin kahden vuoden ajan. Tämän jälkeen arvioidaan, jatketaanko toimintaa pidemmälle.

– Fiksaa Sipoo yhdistää kuntalaisten osallistamisen uudella tavalla, uuden tavan työllistää sekä niiden sähköisten kanavien käyttämisen, missä kuntalaiset jo muutenkin ovat. Aikaisemmin näitä elementtejä ei ole yhdistetty näin, Grannas sanoo.

Lisätiedot:
Kunnanjohtaja Mikael Grannas, puh. 040 752 9803, mikael.grannas@sipoo.fi.
Toimintakeskus Risteyksen toiminnanjohtaja Lassi Puonti, puh. 040 191 4425, lassi.puonti@sipoo.fi
Hallintosihteeri Lari Siren, puh. 09 2353 6802, lari.siren@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
11.05.2016