< Ajankohtaista
06.08.2014

Söderkullan vesitornissa vedenlaatuhäiriö

Vedenkäyttörajoituksiin ei ole alueella tarvetta, mutta vettä on syytä käyttää säästeliäästi. Maanantaina 4.8. ja tiistaina 5.8. otettujen vesinäytteiden perusteella Söderkullan verkostovesinäytteet ovat olleet puhtaita, mutta samaan aikaan vesitornista on löydetty vähäinen määrä E. coli-bakteereja.

Vesitorni on eristetty verkostosta tiistaina 5.8. iltapäivällä. Vesitorni on tyhjennetty ja se puhdistetaan ja desinfioidaan keskiviikon 6.8. aikana. Varotoimenpiteenä verkostoa huuhdellaan juoksuttamalla vettä vesitornin läheisyydessä. Erityistä syytä poikkeaville bakteerituloksille ei ole löydetty.

Tehtyjen toimenpiteiden perusteella vedenkäyttörajoituksiin alueella ei ole tarvetta. Vettä on kuitenkin syytä käyttää säästeliäästi toimenpiteiden ajan. Vesitorni otetaan käyttöön aikaisintaan perjantaina 8.8.

Tilannetta seurataan ottamalla tihennetysti vesinäytteitä. Tilanteen edistymisestä tiedotetaan Sipoon kunnan nettisivuilla www.sipoo.fi ja Tuusulan seudun vesilaitoksen kotisivulla www.tsvesi.fi.

Lisätietoja asiasta antaa:
Tuusulan seudun vesilaitokselta käyttöpäällikkö Timo Ranta-Pere 050-524 0959
Porvoon kaupungin terveydensuojelusta terveydensuojelusuunnittelija Maarit Lönnroth 040-723 4121


Viimeksi muokattu
08.08.2014