< Ajankohtaista
23.10.2020

Sipoon Joulunavaus siirtyy tänä vuonna verkkoon

Koronapandemian takia Sipoon Nikkilässä perinteisesti järjestettävää Joulunavaus -kylätapahtumaa ei järjestetä tänä vuonna fyysisenä tapahtumana, vaan tapahtuman korvaa tiistaina 1.12.2020 klo 13.00 pidettävä kunnanjohtaja Mikael Grannaksen joulunavauspuhe kaikille sipoolaisille. Tapahtumassa saadaan nauttia myös jouluisesta musiikista.

Sipoon kunnan poikkeusolojen johtoryhmä on päättänyt, että kuntalaisten terveysturvallisuuden takaamiseksi perinteistä Joulunavaus -tapahtumaa ei järjestetä. Viime vuonna paikalla arvioitiin vierailleen noin 800 henkilöä. Poikkeusolojen johtoryhmä totesi, ettei tapahtuman järjestelyitä ole mahdollista toteuttaa siten, että osallistujien turvallisuus voidaan taata.

Yrityskoordinaattori Henna Piilo kertoo, että Nikkilän kylätapahtuma on ollut yhteisöllisesti tärkeä kuntalaisille.

− Tapahtuma on ollut sipoolaisten keskuudessa hyvin tykätty ja tärkeä, mutta vallitsevassa tilanteessa emme pidä tapahtuman järjestämistä perinteiseen tapaan turvallisena. Tapahtuman arvioitu henkilömäärä ylittää tällä hetkellä voimassa olevat yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset ja turvaetäisyyksien noudattaminen olisi vaikeaa, Piilo sanoo.

Vaikka perinteistä joulunavaustapahtumaa ei järjestetä, Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas pitää joulunavauspuheen, jota kaikilla sipoolaisilla on mahdollisuus seurata verkossa. Puheen jälkeen ohjelmassa on jouluista musiikkia. Tapahtuma pidetään tiistaina 1.12.2020 klo 13.00. Ohjelmasta tehdään tallenne, mikäli puhetta ei pääse seuraamaan suorana.

− Poikkeuksellisen vuoden päätteeksi haluamme tarjota lämpimän hetken, johon voi osallistua omalta sohvalta tai etätyöpisteeltä, ilman huolta vallitsevasta tilanteesta, kertoo kunnanjohtaja Mikael Grannas.

 

Kellonaika päivitetty 19.11.


Viimeksi muokattu
19.11.2020