< Ajankohtaista
27.05.2020

Soita terveyskeskukseen, jos epäilet sinulla olevan koronavirusoireita

Soita terveyskeskukseen, jos epäilet sinulla olevan koronavirusoireita
Koronavirustestaukseen ohjataan Sipoossa aina, jos on syytä epäillä koronavirusta. Testaukseen pääsee Sipoossa matalalla kynnyksellä. Sipoon terveyspalveluissa on tähän mennessä otettu yli 800 näytettä ja niiden tuloksista noin 3 prosenttia on ollut positiivisia. Testauskapasiteetti Sipoossa riittää tarvittaessa suurempaankin määrään näytteenottoja.

Kannustamme sipoolaisia ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse, jos he epäilevät, että heillä on koronavirustaudin oireita. Testaus vaatii aina ensin yhteydenoton terveyskeskukseen ja lähetteen testaukseen. Terveyskeskuksesta ohjataan testaukseen kaikki potilaat, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai on lääkärin arvion perusteella syytä epäillä koronavirustartuntaa.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita:
Arkisin klo 8-18, la-su klo 9-13 Sipoon terveyskeskukseen puh. 09 2353 6001
(Muina aikoina, jos oireesi ovat vakavia: Päivystysapu-puhelinpalveluun puh. 116 117)
(Hätätilanteessa soita 112)

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Testauspiste Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla

Sipoolaiset ohjataan koronavirustestaukseen pääosin kunnan testauspisteelle Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalle.

Potilaat otetaan pisteelle yksi kerrallaan ajanvarauksen perusteella. Pisteelle voi ajaa omalla autolla, eikä autosta tarvitse poistua testauksen aikana. Näytteenottoon voi myös tulla kävellen tai pyörällä. Omaa vuoroa odotetaan aina sosiaali- ja terveysaseman pysäköintipaikalla. Testauspisteeltä kutsutaan aina seuraava potilas pisteelle.

Yli 70 varmistettua tartuntaa

Yhteensä sipoolaisilla on todettu hieman yli 70 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa. Suurin osa tartunnan saaneista on kuitenkin jo parantunut taudista.

THL päivittää tiedot todetuista tartunnoista päivittäin koronakarttaan osoitteessa thl.fi/koronakartta. Voit tarkistaa koronakartasta aina ajantasaisen tiedon myös Sipoon tartuntamääristä.


Viimeksi muokattu
27.05.2020