< Ajankohtaista
25.05.2020

Koronaviruksen vaikutukset Sipoon liikuntapaikoilla kesäkuusta alkaen

Koronaviruksen vaikutukset Sipoon liikuntapaikoilla kesäkuusta alkaen
Monitoimihalli aukeaa 1. kesäkuuta muutamaksi viikoksi ennen kesätaukoa. Kuntosalimaksut hyvitetään, mutta Seniorisalin osalta tauko jatkuu. Kunnan ulkoliikuntapaikat ovat käytettävissä turvaohjein, mutta puku- ja pesuhuonetilat pysyvät suljettuina. Sipoon uimarantojen toiminnasta ja käytännöistä tiedotetaan erikseen, kun aluehallintovirasto on julkaissut tarkennetut ohjeet asiasta.
Monitoimihalli palvelee juhannukseen saakka

Sipoon kunnan sisäliikuntatilat, mukaan lukien Monitoimihallin kuntosali, suljettiin 16.3.2020 koronaviruksen vuoksi. Monitoimihalli avaa ovensa maanantaina 1.6. ja palvelee juhannukseen asti, jolloin hallin jokavuotinen kesätauko alkaa.

Kesätauon jälkeen Monitoimihalli palvelee jälleen 3.8. alkaen tämänhetkisen tiedon mukaan.

Monitoimihallin kuntosalin hyvitykset

Kuntosalin käyttökatko ajalta 16.3.-31.5.2020 kompensoidaan kuukausikortin ja kausikortin käyttämättä jääneen ajan osalta.

Hyvityksen voi käyttää uuden kauden hankintaan Monitoimihallin Infossa. Vaihtoehtoisesti hyvitys voidaan maksaa myös asiakkaan tilille asiakkaan pyynnöstä, jos hyvityksen summa on vähintään 10 euroa. Alle 10 euron hyvityksistä ei makseta palautusta, mutta summa voidaan hyvittää uuden kauden hankinnasta.

Maksupyyntö tehdään tällä lomakkeella, joka toimitetaan joko Monitoimihallin Infoon tai postitse Liikuntapalveluille. Hyvityksen käyttö uuteen kauteen ja maksupyyntö on tehtävä 31.8.2020 mennessä. Pankkitilille pyydetyt palautukset maksetaan kootusti syyskuun 2020 aikana. Lisätietoja kuntosalin hyvityksistä saat sipoo.fi:ssä tästä linkistä.

Seniorisalin tauko jatkuu

Torstai-aamupäivisin Monitoimihallin kuntosali on ollut varattu 60 vuotta täyttäneille kuntosalisaliin tutustumista ja kuntosaliharrastusta varten. Monet ikääntyneet kuuluvat koronavirustaudin riskiryhmään, joten Sipoon kunta on päättänyt, että tätä niin kutsuttua Seniorisali-vuoroa ei järjestetä kesäkuun aikana.

Seniorisali-toiminta jatkuu elokuussa, ellei koronapandemiatilanteessa tapahdu oleellista muutosta.

Ulkoliikuntapaikat käytettävissä

Ulkoliikuntapaikkoja ja -alueita ylläpidetään normaalisti Sipoossa ja ne ovat käytettävissä noudattaen yleisiä hygieniasta ja turvallisuudesta annettuja suosituksia ja ohjeita tartuntariskin ehkäisemiseksi.

Kokoontumisrajoitus muuttuu 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön 1. kesäkuuta alkaen. Tätä 50 hengen kokoontumisrajoitusta suositellaan sovellettavan julkisten kokoontumisten lisäksi myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa sekä harraste- ja liikuntatapahtumissa.

Kunnan liikuntapalvelut huomioivat toiminnassaan kulloinkin voimassa olevat aluehallintovirastojen yleisötilaisuuksia koskevat päätökset sekä noudattavat voimassa olevia viranomaisohjeita henkilökunnan ja asiakkaiden terveydestä ja turvallisuudesta huolehtimiseksi. Liikuntapalvelujen henkilökunta tarkkailee ohjeiden noudattamista liikuntapaikoilla mahdollisuuksien mukaan ja ohjeistaa asiakkaita.

Sipoon uimarantojen toiminnasta ja käytännöistä tiedotetaan, kun aluehallintovirasto on julkaissut tarkennetut ohjeet asiasta.

Linkit:
Suomen Ladun ohjeet ulkoiluun Suomen ladun verkkosivuilla.


Viimeksi muokattu
25.05.2020
tagit: liikunta