< Ajankohtaista
02.04.2020

Kirjastot, nuorisotilat ja sisäliikuntapaikat pysyvät suljettuina toukokuulle

Kirjastot, nuorisotilat ja sisäliikuntapaikat pysyvät suljettuina toukokuulle
Sipoon kirjastot, nuorisotilat ja sisäliikuntapaikat pysyvät suljettuna ainakin 13. toukokuuta saakka. Hallitus on ilmoittanut aikovansa jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi aiemmin asetettuja rajoituksia toukokuulle ja kunta on päättänyt myös jatkaa tilojen sulkemista. Myös kunnan järjestämien yleisötilaisuuksien perumista jatketaan tässä vaiheessa 13. toukokuuta saakka.
Leikkipuistot avoinna toistaiseksi

Kunnan leikkipuistot ovat toistaiseksi avoinna ja käytettävissä. Pyydämme, että leikkijät ja aikuiset huolehtivat etäisyyden pitämisestä muihin ja välttävät lähikontakteja leikkipuistoissa mahdollisimman paljon.

Kehotamme myös pitämään hanskat kädessä leikkiessä ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Leikkipuistojen käyttö on jokaisen oman harkinnan varassa.

Huolehdi etäisyydestä ulkoillessa

Myös ulkokuntoiluvälineet ja ulkoliikuntapaikat ovat käytettävissä toistaiseksi. Pyydämme myös niiden käyttäjiä käyttämään omaa harkintaa, käyttämään hanskoja ja huolehtimaan käsihygieniasta sekä etäisyyden pitämisestä mahdollisiin muihin kuntoilijoihin.

Kuntopoluilla, metsäpoluilla ja ulkoilureiteillä on tällä hetkellä tavallista enemmän käyttäjiä. Haluammekin muistuttaa sipoolaisia huolehtimaan etäisyyden pitämisestä muihin liikkujiin myös ulkoillessa.

-Anna tilaa muille liikkujille. Älä ohita liian läheltä tai kokoonnu samoihin paikkoihin muiden kanssa. Sipoossa riittää metsäpolkuja ja ulkoilureittejä kaikille. Tila ei meiltä lopu kesken, kunhan vain huomioimme muut liikkujat, kunnanjohtaja Mikael Grannas muistuttaa.

Nuorisopalvelut ja e-kirjasto palvelevat etänä

Vaikka sekä nuorisotilat että kirjastotilat ovat suljettuina, on sipoolaisten käytössä runsaasti palveluita kotoa käsin.

Nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa niin puhelimitse kuin sosiaalisessa mediassa. Nuorkan ja Pleissin ohjaajat päivystävät Discordissa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-21. Nuoriso-ohjaajat tavoitat Discordista tästä linkistä: https://discord.gg/RMxwktv .

Verkkokirjasto ja e-palvelut ovat käytettävissä verkko-osoitteessa helle.finna.fi. Kirjaston asiakaspalvelu opastaa niiden käyttöä ma – pe klo 9 -16 numerossa 09 2353 6003. Numerosta voit saada myös pin-koodin, jos sinulla ei sellaista vielä ole. Voit myös katsoa elokuvia kirjastokinosta kirjastokortin ja pin-koodin avulla.

Liikuntapalvelut on koonnut sivuilleen sipoo.fi:ssä erilaisia liikuntavinkkejä ja ohjeita kotioloihin. Sivuilla on linkattu erilaisiin vinkkeihin, ohjelmiin ja videoihin, joita voit hyödyntää kotona. Käy ihmeessä tustustumassa: https://www.sipoo.fi/fi/kulttuuri_ja_vapaa-aika/liikunta_ja_ulkoilu/ajankohtaista .

Viimeksi muokattu
03.04.2020