< Ajankohtaista
18.03.2020

Sosiaalihuollon koronaneuvontapuhelin aukeaa torstaina – Auta sinäkin riskiryhmiin kuuluvia!

Sosiaalihuollon koronaneuvontapuhelin aukeaa torstaina – Auta sinäkin riskiryhmiin kuuluvia!
Etkö pääse kauppaan, koska kuulut koronavirustartunnan riskiryhmään? Ovatko lääkkeesi loppumassa, mutta sinun pitäisi välttää apteekkia? Sipoon kunta tukee koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia avaamalla torstaina 19.3.2020 sosiaalihuollon neuvontapuhelimen liittyen koronavirukseen.

Neuvontapuhelin on tarkoitettu asioinnin ja arjen sujumiseen liittyviin kysymyksiin ja avuntarpeeseen koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeusolossa. Sen kautta riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kunnalta apua esimerkiksi ruokakassin tai lääkkeiden toimitukseen kotiin.

Haastamme sinutkin apuun

Haluamme myös haastaa taloyhtiöt, naapurit, omaiset ja ystävät auttamaan arjessa yli 70-vuotiaita ja muita koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia muun muassa kaupassa ja apteekeissa käynneissä.

-Muistathan kuitenkin välttää lähikontaktia riskiryhmään kuuluvaan auttaessasi. Auttajan kannattaa toimia sellaisella tavalla, ettei hän vaaranna autettavaa, sanoo palvelujohtaja Helena Räsänen Sipoon ikääntyneiden ja vammaisten palveluista.

Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi auttajaksi verkkosovelluksen https://vapaaehtoistyo.fi/sipoo/ kautta. Toivomme, että myös yhdistykset ja urheiluseurat innostuvat auttamaan.

Neuvontapuhelin palvelee arkisin numerossa 09 2353 6006

Sosiaalihuollon koronaneuvontapuhelin palvelee Sipoossa arkisin kello 8-15 numerossa 09 2353 6006. Numerosta ei ole saatavissa terveysneuvontaa, vaan terveysasioissa tulee olla yhteydessä terveysasemaan.

Muissa kuin koronavirukseen liittyvissä sosiaalihuollon asioissa palvelevat sinua tavalliseen tapaan vanhat tutut sosiaalihuollon puhelinnumerot. Esimerkiksi aikuissosiaalityön, vammaispalveluiden ja lapsiperheiden sosiaalityön puhelinten päivystysaikoja on pidennetty.

Koronaviruksen riskiryhmiä ja altistuneita pyydetään perumaan kiireettömät suun terveydenhuollon ajat

Sipoo kunta pyytää koronavirustaudin (COVID-19) riskiryhmiin kuuluvien, tartunnan saaneiden ja altistuneiden perumaan aikansa kiireettömään suunterveydenhuoltoon.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen perusteella kiireetön hoito on syytä siirtää eteenpäin henkilöillä, joilla on todettu tai epäillään olevan koronavirusinfektio. Samoin aikojen siirto koskee riskiryhmiin kuuluvia, mahdollisesti altistuneita sekä ulkomailta 14 vuorokauden sisällä palanneita. Näille ryhmille tarjotaan vain kiireellistä hoitoa.

Hammashoitoon ei pidä myöskään tulla vähänkään flunssaisena. Joten peruthan kiireettömän hammashoidon aikasi, jos sinulla on edes lieviä flunssaoireita.

Toivomme, että kyseisiin ryhmiin kuuluvat henkilöt peruisivat itse aikansa kiireettömään hoitoon soittamalla Sipoon ajanvarauksen numeroon 09 2353 6002. Jos numerossa ei vastata, voi peruutuksen jättää myös viestinä vastaajaan. Automaattinen vastaaja ohjeistaa numerossa peruutuksen jättämistä. Joten maltathan kuunnella ohjeet loppuun, kun soitat numeroon.

Jos tarvitset flunssaoireisena ja/tai mainittuihin ryhmiin kuuluvana kiireellistä hammashoitoa, ota ensin puhelimitse yhteys suun terveydenhuoltoon hoidon tarpeen ja hoitopaikan arviointia varten.

Linkki:
Koronavirustaudin (COVID-19) riskiryhmät lueteltuna THL:n verkkosivuilla.


Viimeksi muokattu
20.04.2020