< Ajankohtaista
15.03.2020

Sipoo lisää toimia koronaviruksen hidastamiseksi - Perusopetuksen vuosiluokat 7 – 9 ja lukioiden 1 – 2 vuosikurssit siirtyvät etäopetukseen

Sipoon kunta lisää toimia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Peruskoulujen vuosiluokilla 7-9 ja lukioissa siirrytään etäopetukseen. Kunnan järjestämä avoin varhaiskasvatus keskeytetään. Sipoon opiston opetus keskeytetään. Kirjastot ja nuorisotilat suljetaan. Kaikki toimet ovat voimassa huhtikuun loppuun saakka.
Yläluokat ja lukiot etäopetukseen, avoin varhaiskasvatus keskeytetään

Sipoon peruskoulujen vuosiluokat 7 – 9 ja lukioiden 1 – 2 vuosikurssit siirtyvät maanantaista 16.3.2020 alkaen etäopetukseen. Etäopetukseen siirtyminen ei koske ylioppilaskirjoituksia.

Esiopetuksessa ja perusopetuksen vuosiluokilla 1 – 6 opetus jatkuu normaalina lähiopetuksena.

Opetusohjeet lähetetään Wilman kautta sekä oppilaille että huoltajille. Ohjeissa ilmoitetaan oppilaiden etäopetuksen päivittäinen lukujärjestys. Jos oppilaalla ei ole mahdollisuutta käyttää Wilmaa, yhteydenpito hoidetaan puhelimen kautta.

Jos oppilas tarvitsee oppikirjoja ja / tai tietokonetta, jotka ovat jääneet kouluun, huoltaja tai oppilas on yhteydessä luokanvalvojaan tai ryhmänohjaajaan.

Jos oppilas haluaa lähiopetusta, se järjestetään koulussa. Lähiopetukseen haluavia pyydetään ilmoittamaan Wilman kautta asiasta luokanvalvojalle tai ryhmänohjaajalle.

Etäopetuksessa olevat oppilaat voivat tulla ruokailemaan omaan kouluunsa klo 11.00 – 12.00.

Kunnan järjestämä avoin varhaiskasvatus keskeytetään. Muutoin kunnan varhaiskasvatus, kuten päiväkodit, palvelevat tavalliseen tapaan. Avoimeen varhaiskasvatukseen kuuluu muun muassa kerhotoimintaa ja parkkihoitoa.

Sipoon Opiston opetus keskeytetään

Sipoon kunta on myös päättänyt, että Sipoon Opiston opetus keskeytetään maanantaista 16.3.2020 alkaen huhtikuun loppuun saakka. Poikkeuksena ovat kotoutumiskoulutukset, joiden opetus jatkuu suunnitellusti.

Opiston opetus pyritään olosuhteista riippuen korvaamaan pidentämällä kevätlukukautta, jos mahdollista. Mahdollisiin kurssimaksujen palautuksiin palataan myöhempänä ajankohtana. Opiston asiakaspalvelu palvelee puhelimitse 09 2353 6004, ma-to 10.00-11.30 ja 12.00-14.00. Lisäksi tavoitat meidät sähköpostilla sipoon.opisto@sipoo.fi.

Nuorisotilat suljetaan

Kunta on päättänyt myös sulkea kunnan nuorisotilat Nikkilän nuorisotalon Nuorkan ja Söderkullan nuorisotilan Pleissin huhtikuun loppuun saakka.

Erityisnuorisotyön ryhmät ovat tauolla. Etsivä nuorisotyön toiminta jatkuu ja nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa muun muassa puhelimitse ja sosiaalisen median kautta.

Kirjastot suljetaan

Kunta sulkee myös Söderkullan ja Nikkilän kirjastot maanantaista16.3.2020 alkaen huhtikuun loppuun saakka. Myös omatoimiaikaan kirjasto on suljettu Söderkullassa.

Verkkokirjasto ja e-palvelut ovat käytettävissä verkko-osoitteessa helle.finna.fi. Kirjaston asiakaspalvelu opastaa kirjastopalveluiden käytössä kirjastojen ollessa suljettuina numerossa 09 2353 6003. Kiinniolosta aiheutuvia maksuja ei peritä asiakkailta.


Viimeksi muokattu
15.03.2020
tagit: koulut