< Ajankohtaista
16.01.2020

Jokipuiston koulu peruskorjataan

Jokipuiston koulun peruskorjauksen on tarkoitus alkaa tänä vuonna ja valmistua ensi vuoden loppuun mennessä. Koulukiinteistön sisäilmatutkimuksissa ja kuntoarvioissa havaitut epäkohdat korjataan siten, että kiinteistön rakennukset ovat hyvässä kunnossa peruskorjauksen jälkeen. Peruskorjausurakka kilpailutetaan kevään aikana.

Jokipuiston koulu toimii parhaillaan väistötiloissa, ja koulun toiminta on jatkumassa väistötiloissa peruskorjauksen ajan. Korjausten on tarkoitus valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä, jonka jälkeen toteutetaan kalustus ja kiinteistö palaa koulukäyttöön.

Peruskorjauksessa muun muassa avataan välipohja- sekä yläpohjarakenteita ja uusitaan eristeet sekä korjataan koulun julkisivu ja uusitaan ikkunat. Myös ilmanvaihtokanavien päätelaitteet uusitaan ja niiden määrää lisätään siten, että koulun ilmanvaihdon toimivuus tehostuu. Sisätiloissa parannetaan akustiikkaa. Lisäksi laajennusosassa korvataan nykyiset akustolevyt allergiaturvallisilla levyillä. Urakka, jossa uusittiin sokkelin ja sen läpivientien vedeneristys, salaojat sekä tehtiin tarvittavat massanvaihdot, saatiin valmiiksi jo kesällä 2019.

Sivistysvaliokunta päätti puoltaa peruskorjausta, ja tekninen valiokunta päätti, että koulun peruskorjaus lähetetään urakkakyselyyn. Peruskorjauksen urakan kilpailutus tapahtuu kevään aikana.

 


Viimeksi muokattu
16.01.2020
tagit: koulut