< Ajankohtaista
16.04.2019

Nikkilän Sydämen laajennuksen rakentaminen alkaa kesällä Sipoossa

Nikkilän Sydämen laajennuksen rakentaminen alkaa kesällä Sipoossa
Sivistyskeskus Nikkilän Sydämen laajennuksen urakoitsija on valittu, ja rakentamisen on suunniteltu alkavan ensi kesänä.

Nikkilän Sydämen laajennuksessa sivistyskeskukseen on määrä rakentaa liikuntasali sekä tilat alakoulun oppilaille. Uudet tilat tulevat nykyisen koulurakennuksen luoteispuolelle. Nikkilän Sydämen laajennuksella vastataan Nikkilän asukasmäärän kasvun myötä lisääntyvään oppilasmäärään ja koulutilojen tarpeeseen.

Laajennuksen suunnittelun lähtökohtana on ollut luoda viihtyisät ja muuntautuvat koulutilat, jotka tukevat modernia pedagogiikkaa. Sivistyskeskuksen laajennuksen yhteydessä muutetaan myös koulurakennuksen nykyisiä tiloja vähäisessä määrin, jotta nykyisistä tiloista ja laajennusosasta saadaan muodostettua tiloiltaan käytettävä ja tehokas kokonaisuus. Uudet monikäyttöiset tilat tulevat palvelemaan sekä erikokoisia opetusryhmiä että erilaisia käyttäjäryhmiä.

Rakennushankkeessa toteutettavat tilat on suunniteltu koulujen tarpeita kuunnellen. Laajennuksen valmistumisen jälkeen tilojen ja liikuntasalin käyttäjiksi on suunniteltu myös muita toimijoita, kuten kansalaisopisto, nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntapalvelut sekä eri järjestöt ja yhdistykset. Laajennuksen rakentamisen yhteydessä toteutetaan lisäksi piha- ja pysäköintialueet koulurakennuksen lähiympäristöön. Nikkilän Sydämen laajentamisen hankesuunnitelma on hyväksytty Sipoon kunnanvaltuustossa 7.11.2016. Suunnittelutyötä on tehty yhteystyössä teknisen- ja sivistystoimialojen kesken.

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 26.3.2019 Nikkilän Sydämen laajennuksen urakoitsijat. Nikkilän Sydämen laajentamisen pääurakoitsijaksi on valittu Kymppirakenne Oy. Pääurakoitsijan lisäksi kunnanhallituksen kokouksessa valittiin putki- ja ilmanvaihtourakoitsija, rakennusautomaatiourakoitsija, sähköurakoitsija sekä aurinkoenergiaurakoitsija. Laajennuksen kustannusennuste on 13,3 miljoonaa euroa.

Laajennuksen rakentaminen on tarkoitus aloittaa koulujen kesäloman aikana. Näin keskeisimmät maanrakennustyöt saataisiin toteutettua koulujen lomien aikana. Kungsvägens skolan ja Sipoonjoen koulun toiminta jatkuu rakennuksen nykyisissä tiloissa normaalisti lukukausien aikana. Laajennuksen työmaa-alue eristetään muista tiloista. Nikkilän Sydämen laajennuksen on suunniteltu valmistuvan keväällä 2021.


Viimeksi muokattu
16.04.2019