< Ajankohtaista
08.06.2012

ORANSSIJOPO - teoskokonaisuus Nikkilän kylästä

ORANSSIJOPO-näyttely Sipoon pääkirjaston näyttelytilassa 5.6.2012 - 27.7.2012.

”Teen teoksen ORANSSIJOPO halustani kertoa Sipoon kunnassa sijaitsevasta Nikkilän kylästä ja sen matkasta 70 – luvulta tähän päivään. Nikkilän kylään sijoitettiin 1900-luvun alussa Helsingin kaupungin pitkäaikaispsykiatria. Käsittelen yksilön näkökulmasta, ajalta jolloin olin lapsi ja asuin sairaala-alueella henkilökunnan asuinalueella. Vuonna 1999 sairaala lakkautettiin ja sen myötä kylän rakenne ja elämä koki suuren muutoksen. ORANSSIJOPO on matka lapsuudenmuistoista nykypäivään ja tarkoituksena on havainnoida entisen mielisairaalan työntekijöiden reittiä Ruxin sairaala-alueelta, sairaalan läpi kylän keskustaan. Se polku on myös lapsuuteni koulupolku. Ajatuksena on seurata tuota reittiä kävellen tai pyörällä”. - Maikku Huovila –

ORANSSIJOPO on verkossa toimiva virtuaaliteos (www.oranssijopo.blogspot.com), jossa seurataan Nikkilän kylän ja sairaala-alueen muutosta viiden vuoden aikana. Teokseen kuuluu reitti, jonka voi kiertää joko kävellen tai pyöräillen.

Nyt ORANSSIJOPO on myös näyttely Sipoon pääkirjastossa kesän aikana ja näyttelyn keskeinen ajatus on ympäristö, asukkaiden osallistuminen ja taide. Yksi osa näyttelyä on teos kartan muodossa, johon kävijä saa omilla merkinnöillään suunnitella unelmiensa Nikkilän. Pääkirjastosta voi näyttelyn aikana lainata kirjastokortilla kaksi oranssia polkupyörää ja kiertää itsenäisesti näitä maisemia joko pyöräillen tai kävellen kirjastosta saatavan kartan kera. Kuvataiteilija Maikku Huovila mukana reitillä joka toinen tiistai näyttelyn aikana.

Avajaiset: tiistaina 5.6 klo 17 – 18

Järjestäjät: kuvataiteilija Maikku Huovila ja Sipoon kunta/ Kulttuuripalvelut

Yhteystiedot:

pamela.brunila@sipoo.fi / Sipoon kunta/ Kulttuuripalvelut

maikku.huovila@elisanet.fi / 040-7354132


Viimeksi muokattu
08.06.2012