Anmälan till förskoleundervisningen och skolan

Suomeksi

Anmälan till förskoleundervisningen och skolan i Sibbo ska göras 11–28 februari. Vårdnadshavaren anmäler sitt barn till förskolan och skolan elektroniskt i Wilma på adressen wilma.sibbo.fi. Anmälningstiden är 11.2–28.2.2019.

Anmälan till förskoleundervisningen

För alla barn som är födda år 2013 och som är skrivna i Sibbo anvisas en plats i förpliktande förskoleundervisning. Till barnens vårdnadshavare skickas till hemadressen ett brev (vecka 6) med information om barnets primära förskoleundervisningsplats enligt hemadressen och anvisningar om hur platsen ska tas emot.  

Instruktioner för WILMA hittas på svenska här.

Vårdnadshavarna bekräftar sitt barns förskoleundervisningsplats elektroniskt under anmälningstiden 11–28.2.2019 på adressen wilma.sibbo.fi. Anvisningar och användarkoderna för Wilma finns i brevet.

Anmälan till skolan (Wilma)

 

Blanketten hittas på framsidan i Wilma. Tryck på Menu rubriken uppe i övre kanten (tre streck) och välj blanketten under "Blanketter". Observera att det inte går att fylla i blanketten via mobiltelefonens Wilma applikation.  Om ni saknar användarkoder till Sibbos Wilma eller ni har problem med koderna, kontakta skolsekreterare Camilla Jaatinen (camilla.jaatinen@sibbo.fi). 

Om ni har flyttat/kommer att flytta till Sibbo

Om barnet inte varit skrivet i Sibbo från början av år 2019 men vill börja i en förskola/skola i Sibbo, ska vårdnadshavaren anmäla barnet till förskoleundervisningen/skolan med en anmälningsblankett som finns på Sibbo kommuns webbplats. Även elektroniska blanketter kan användas om vårdnadshavaren inte får anmälningsbrevet för förskoleundervisningen eller om Wilma-koderna saknas. 

Länkar till blanketterna:
Blanketter för förskoleundervisningen
Blanketter för skolan

I slutet av våren ordnas besök till förskoleundervisningen och skolorna. Information om besöken meddelas i Wilma.  

Närskolebesluten delges i Wilma under mars månad. Anhållan om eventuell elevplats i sekundärskola lämnas in senast 31.3.2019 för att få ett beslut i april. Följande möjlighet att anhålla om plats i sekundärskola är senast 31.5.2019 och besluten delges i juni.

 

Mer information om anmälan till förskoleundervisningen:
Planerare Petra Salomaa, tel. 050 550 2539, petra.salomaa@sibbo.fi 

 

Mer information om anmälan till skolan:
Kanslisekreterare Mikaela Hutukka, tfn 040 191 4293, mikaela.hutukka@sibbo.fi

 


Elevupptagningsområden

På kartan nedan syns de svenska elevupptagningsområdena i Sibbo. Skolorna finns också utsatta här, vilket gör det möjligt att kontrollera vilken ens närskola blir om man bor inom ett visst område. >Observera att informationen på kartan endast är riktgivande och att kommunen har den slutliga bestämmanderätten när det gäller närskolebeslut.  


Näytä suurempi kartta

Senast ändrat 13.11.2018