magic utställning

Konstutställningar

GUMBOSTRAND KONST & FORM

Nordisk konst och formgivning, smakupplevelser, inredning samt en inspirerande inramning för möten och evenemang vid havet i en äkta fabriksmiljö. Du hittar oss i det havsnära Gumbostrand i Sibbo. Info:http://konstoform.fi/

Sibbo artotek

Sibbo Konstnärer rf. har också öppnat ett Artotek i Söderkulla bibliotek i samarbete med Sibbo kommuns Kulturtjänster.

Under bibliotekets öppethållningstider har man möjlighet att bekanta sig med konstverken och när man har valt ett passligt verk till sig kontaktar man artotekets ansvarsperson per tel. 045-2007121 eller med e-post: taidelainaamo@sipoontaiteilijat.fi

Sibbo Konstnärer rf. Sipoon Taiteilijat ry är en förening för verksamma konstnärer i Sibbo. Föreningen som grundades år 1993 har i uppgift att främja och stöda konstnärerna i sina yrkesutövanden, utveckla dess områden, samt bevaka över konstnärernas förmåner. Sibbo är föreningens hem- och verksamhetsort och föreningen har ett medlemsantal på 50 personer. Föreningen hyr av kommunen nedre våningen av Artborg 35 som fungerar som arbetsutrymmen åt sina medlemmar och åt hantverkare. Utrymmet hyrs av 10 hyresgäster. Där finns också en grafikverkstad, ett mötesrum och förrådsutrymmen.

 

Huvudbibliotekets utställningslokal

Biblioteket renoveras som bäst och utrymmet för utställningar förändras betydligt i och med att diverse servicetjänster på biblioteket ökar.

Interiören i det f. d. utställningsutrymmet förvandlas till ett café med en ny ingång och därmed upphör det traditionella utställningsutrymmet. I de förnyade lokalerna betjänar förutom biblioteket även kommunens Info. Mindre temautställningar, producerade av bibliotekstjänsterna, kommer att finnas kvar. Topeliussalen och det förnyade biblioteks och Info-tjänsterna öppnar sina dörrar i omkring oktober 2018.

Om du har en mindre utställning i tankarna, ta kontakt med bibliotekets producent, ilkka.nyqvist@sibbo.fi, 040-1914 534.

 

Suomeksi

Senast ändrat 31.01.2018