Suomi 100

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017, ja juhlavuosi näkyy myös Sipoossa. Juhlavuoden teemana on YHDESSÄ ja tämä teema elää monissa tapahtumissa, joita järjestetään pitkin vuotta eri puolilla Suomea. Juhlavuoden aikana tarkastellaan yhdessä niin Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä kuin tulevaisuuttakin.

Myös Sipoossa järjestetään useita juhlavuoteen liittyviä tapahtumia, joihin toivotaan runsaasti osallistujia. Ensimmäinen tapahtuma Sipoossa oli Nikkilässä järjestettävä ilotulitus 31.12.

Syksyn Suomi 100 tapahtumat

Tapahtumia tulee lisää ohjelmaan vuoden mittaan. Sipoon tapahtumia voi selata myös kunnan tapahtumakalenterista. Voit tutustua Suomi 100 -teemoihin ja tapahtumiin myös sivustoilla http://suomifinland100.fi/ tai http://suomi100uusimaa.fi/.

Suomi 100 vuotta arboretum rakentuu Jokipuistoon

Juhlavuonna lapsen synnyttäneet sipoolaiset saavat verkkopalvelun kautta varattua uudelle perheenjäsenelleen nimikkopuun rakenteilla olevaan puulajipuistoon. Lisätietoja täällä.

 

100 sipoolaista -projekti

TAUSTA
Projektin tavoitteena on tuoda sipoolaiset suvut ja perheet yhteen yhteiseen juhlavuoden kuvaan. Yhdessä kuvat kertovat ajankuvaa siitä, miltä sipoolaiset perheet näyttävät Suomen juhlavuonna 2017. Projekti on osa valtakunnallista vanhustenviikkoa ja Suomi 100 -ohjelmahanke. Vanhustenviikon teemana vuonna 2017 on "Ikäpolvet yhdessä" ja Suomi 100 -juhlavuoden teemana on "yhdessä".

Hankkeen taustalla on joukko Sipoossa toimivia yrityksiä ja organisaatioita. Hankkeen pääkumppanit ovat Iloisen Mielen Puisto, Attendo Kaskiniitty, Studio Lindell ja Sipoon Kunta. Lisäksi mukana on suuri joukko Sipoon Nikkilässä toimivia yrityksiä, jotka antavat näyteikkunansa projektin käyttöön.

Valokuvanäyttely Nikkilän näyteikkunoissa 27.11. - 8.12.2017. Juhlakollaasi kuvista Sipoon Sanomissa itsenäisyyspäiväviikolla.

 

8.12. Elokuvanäytös Tuntematon sotilas (Aku Louhimies) klo 18.00 Juhlatalossa, Nikkilässä. Vapaalippuja (max 4kpl./henk.) saa etukäteen kirjastoista ja Kuntalan Infosta 15.11 alkaen. 300 ensimmäistä mahtuu mukaan! Järj. Sipoon kunnan kulttuuripalvelut.

9.12. Kirlittan-konsertti Lilla Villanissa klo 10.00. Vahtikoira Veikko järjestää juhlat - lapset saavat laulaa ja leikkiä mukana! Mitä vieraille tarjotaan? Minkälaista ohjelmaa Veikko järjestää? Ja miksi aika aina kiiruhtaa kun on kivaa? Järj. Sipoon kirjasto. Vapaa pääsy

 

Lisätietoja antaa kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Anne Laitinen, joka toimii Suomi100 -yhteyshenkilönä Sipoossa. Yhteystiedot: anne.laitinen(at)sipoo.fi, puh. 050 548 5682.

På svenska

Viimeksi muokattu 07.12.2017