Suomeksi

Sökanvisningar

Sibbo kommuns lediga arbetsplatser annonseras på vår webbplats under www.sibbo.fi  => Lediga arbetsplatser, på arbets- och näringsbyråns webbplats, på Kommunrekry-webbsidan och på Monster.

Lediga arbetsplatser söks i första hand genom att logga in på ansökningsprofilen på Kommunrekry via den länk som finns i annonsen. Om du loggar in i systemet för första gången, ska du registrera dig via länken "Registrera här" som finns i registreringsrutan och skapa dig ett användarnamn och lösenord. Efter registreringen öppnar sig ett nytt fönster, där du kan du logga in med dina koder genom att klicka på "Logga in" och fylla i ansökan.

När du har fyllt i ansökningsblanketten kan du skicka iväg blanketten genom att klicka på "Skicka ansökan", som finns på sista mellanbladet. Efter detta öppnas en vy där det står: "Din ansökan har sparats i databasen. Tack för din ansökan." Detta är ett tecken på att arbetsgivaren har fått din ansökan.

Andra anvisningar i anslutning till ansökan finns på webbplatsen www.kuntarekry.fi/se  

Ansökningar kan också skickas i pappersform. I undantagsfall kan en skriftlig ansökan skickas till den rekryterande enhet som uppges i annonsen. Skicka inte in ansökan per e-post.

Ansökningstiden går i regel ut ansökningstidens sista dag kl. 14 eller 16. Kontrollera alltid i platsannonsen när ansökningstiden går ut!

När du söker ett jobb behöver du inte lämna in kopior av examens- och arbetsbetyg, men var beredd att ta dem med dig till en eventuell anställningsintervju.

När ansökningstiden har gått ut tar den rekryterande chefen eller rekryteringssakkunnig kontakt med dem som ska kallas till intervju. Det kan bli fråga om en eller två intervjuomgångar. Beslutet om valet skickas till alla sökande till den e-postadress som uppgetts i ansökan.

Sibbo kommun har både tjänster och befattningar. Enligt kommunallagen är tjänster arbetsuppgifter som omfattar utövande av offentlig makt och skötsel av myndighetsuppgifter. Övriga uppgifter är befattningar. Skillnaden mellan tjänster och befattningar gäller alltså den juridiska ställningen. Villkoren för de båda anställningsförhållandena bestäms i kommunala tjänste- och arbetsavtalsförhållanden.

Senast ändrat 03.12.2018