< Evenemang

Red Shack Band + Guy Enqvist Quartet

27.04.2019 18:00
Red Shack Band + Guy Enqvist Quartet
Red Shack Band bjuder i Topeliussalen kl. 18 på äldre amerikansk rock- och countrymusik. På scenen står Janne Heiskanen (trummor o sång), Jani Minkkinen (gitarr, banjo och sång), Timo Paavola (bas) och Henrik Möller (sång, gitarr och mandolin).
Plats: Topeliussalen

Special Guest Star: Guy Enqvist Quartet; Jan Enqvist på bas, Valter Enlund  på cajon och Joel Karlsson på gitarrer och mandolin och Guy Enqvist, sång och gitarr.

Biljetter vid dörren 10 €, förköp Netticket.fi.

Om kvällens musik:

Red Shack Band bjuder den 27.4 på äldre amerikansk rock- och countrymusik. På scenen står Janne Heiskanen (trummor o sång), Jani Minkkinen (gitarr, banjo och sång), Timo Paavola (bas) och Henrik Möller (sång, gitarr och mandolin). Red Schack Bands musikstil är huvudsakligen amerikansk rock och country. De spelar egna versioner av bland annat Tom Pettys, The Bands och Willie Nelsons låtar. Bandet har existerat i ca 3 år, men alla som är med är "gamla" musiker, som spelat med i tex. The Rasmus och Spiha.

Kvällens Special Guest Star är Guy Enqvist Quartet och så här berättar han om sin musik: ”Jag skriver egna låtar inom stilen Americana. Med Americana menar man en blandning av country, rock och blues och amerikansk folk. Mina förebilder är bland annat Townes Van Zandt, Blaze Foley, Steve Earle och Rodney Crowell. Vårt set kommer att bestå av en blandning av eget material och andras låtar, stilen lutar mer åt country/folk hållet än rock eller blues. 2014 gjorde jag en skiva (Wreck of a man) med endast egna låtar. Den uppsättning jag kommer med består av mig själv som skrivit musik i nästan 30 år men uppträtt mera aktivt inför folk bara 10 år. Jag spelar gitarr och munspel. Min bror Jan Enqvist har spelat bas halv-professionellt i olika sammansättningar i 35 års tid. Valter Enlund på cajon är yngst av oss och är nu i arme´n. Han studerar/har studerat slagverk och har uppträtt med mig och min bror några år. Nyaste medlemmen är Joel Karlsson från Sverige. Joel är utbildad musiker och kommer nu främst att spela gitarr, barriton gitarr och mandolin. Han sjunger även stämsång med oss. Joel har uppträtt aktivt i många år både som solo artist och i olika sammansättningar.

kolla: https://www.youtube.com/watch?v=XCC_b3PinxQ

Arrangör Sibbo kommuns Kulturtjänster

Senast ändrat
24.04.2019