< Tapahtumat

Signe Brander 150 vuotta

17.05.2019 16:30 - 19:00
Signe Brander 150 vuotta
Valokuvaaja Signe Branderin syntymästä on tullut tänä keväänä kuluneeksi 150 vuotta. Helsingin muuttuvan kaupunkikuvan ja kaupunkilaisten arjen taltioimisesta tunnetun Branderin elämäntyötä muistetaan Nikkilän Juhlatalolla esitelmän ja musiikkiesityksen merkeissä.
Paikka: Juhlatalo

Esitelmän "Foto Signe Brander" myötä tutkija Satu Savia ja Helsingin kaupunginmuseon museolehtori Anna Finnilä valottavat kuulijoille Branderin uraa viime vuosisadan alkupuolella. Tilaisuudessa esitetään myös Signen laulu, jonka tulkitsee Olli Anikari.

Brander syntyi 15.4.1869 Parkanossa ja kuoli 17.5.1942 Nikkilässä, jonne hänet oli evakoitu Helsingistä Kivelän sairaalasta. Hänet on haudattu Nikkilän sairaalaan hautausmaalle joukkohautaan.

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla ja jatkuu esitysten jälkeen opastetulla kävelyllä Nikkilän entisen sairaala-alueen halki kohti hautausmaata, jossa tehdään tervehdyskäynti Branderin haudalle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Sipoon kunnan kulttuuripalveluiden, Helsingin kaupunginmuseon ystävät ry:n sekä Stadin slangi ry:n kanssa.

Ps. Illan päätteeksi Club Lilla Villanissa draamakonsertti Stadin naisten laulut.

 

Viimeksi muokattu
07.05.2019