Aikuisneuvola


Ajankohtaista

Aikuisneuvola tiedottaa influenssa- ja pneumokokkirokotuksista yhteistyössä Pfizerin ja Granon kanssa. Yhteistyöprojekti on alueellinen ja osa kunnan terveyttä edistävää toimintaa. Infokirje lähetetään kaikille 50 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille Sipoolaisille. Tiedot otetaan väestörekisteristä. Linkki tiedotteeseen

Influenssarokotukset

Syksyllä 2018 rokotetaan seuraavasti

 

Stop influenssa - ota rokote

 


Mikä aikuisneuvola?

Aikuisneuvolan toiminnalla pyritään edistämään sekä ylläpitämään aikuisväestön terveyttä sekä hyvinvointia. Terveydenhoitajan vastaanotolla asiakkaita ohjataan sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Suurimpana asiakasryhmänä ovat henkilöt, jotka ovat vaarassa sairastua sydän- ja verisuonitauteihin tai aikuistyypin diabetekseen.

Aikuisneuvolassa tehdään yksilöllisen tarpeen mukaisia hyvinvointi- ja terveystarkastuksia mm. 40-vuotiaille miehille, 50-vuotiaille naisille, perhehoitajille sekä pitkäaikaistyöttömille. Tarvittaessa annetaan henkilökohtaista tukea elintapamuutoksiin, kuten painonhallintaan ja tupakoinnin lopettamiseen, sekä mielenterveyttä tukevaa keskusteluapua. Tarjolla on myös painonhallinta-, terveysmetsä- sekä terveysliikuntaryhmiä.

Matkailijoiden neuvonta ja -rokotukset kuuluvat aikuisneuvolan toimintaan. Oletko lähdössä matkalle? Tutustu THL:n matkailijan terveysoppaaseen!

Lääkäri tai sairaanhoitaja voi ohjata sinut aikuisneuvolaan, mutta voit myös itse olla yhteydessä terveydenhoitajaan, jos kaipaat neuvoja oman terveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä. Voit varata ajan vastaanotolle tai kysyä neuvoja puhelimitse.

Työttömien terveystarkastus

Kun olet saanut kutsun työttömien terveystarkastukseen, ystävällisesti täytä sähköinen lomake ja paina lähetä.

Omahoidon tueksi

Duodecim.fi
Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus on maksuton palvelu, jota voivat käyttää kaikki sipoolaiset.

Sähköisestä terveystarkastuksesta saat raportin ja lisätietoja terveyteesi vaikuttavista tekijöistä. Halutessasi voit ottaa käyttöösi sähköisen terveysvalmennuksen, jossa voit asettaa itsellesi elintapoihisi liittyviä tavoitteita ja seurata edistymistäsi.

Terveyskylä.fi
Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille. Terveyskylän virtuaalitaloissa on tietoa, vertaistukea ja nettiterapiaa sekä oirenavigaattoreita, jotka ohjaavat kulloinkin sopivaan paikkaan saamaan apua.

Sydänliitto.fi

Diabetes.fi
Testaa riskisi sairastua diabetekseen tästä

Stumppi.fi
Harkitsetko tupakoinnin lopettamista?

Päihdelinkki.fi
Kiinnostavia tietoiskuja ja tutkimustietoa, mielenkiintoisia animaatioita ja hauskoja tietovisoja. Kattavasti tietoa päihteistä ja riippuvuuksista!

Koppari.fi
Koppari Sipoo kokoaa nuorten palvelut yhteen paikkaan ja auttaa sinua löytämään tarvitsemasi palvelun
Viimeksi muokattu 21.11.2018

KÄYNTIOSOITE


Nikkilä
Jussaksentie 14
2. kerros
04130 Sipoo

Söderkulla
Amiraalintie 2
2. kerros
01150 Söderkulla

Toimintakeskus Risteys

SÄHKÖINEN ASIOINTI


Työttömien terveystarkastus -lomake

YHTEYSTIEDOT
Vast. terveydenhoitaja
Malin Heikkinen
puh. 040 191 4494
malin.heikkinen@sipoo.fi 

Terveydenhoitaja
Laura Miettinen
puh. 040 191 4109
laura.miettinen@sipoo.fi