Äitiys- ja lastenneuvola

Sipoossa toimii Nikkilässä ja Söderkullassa yhdistetty äitiys- ja lastenneuvola joka palvelee lasta odottavien ja alle kouluikäisten lasten perheitä. Neuvolan terveydenhoitajat toimivat moniammatillisessa yhteistyössä esimerkiksi neuvolan perhetyön, lapsiperheiden sosiaalityönkoulu- ja opiskeluterveydenhuollonpuheterapian, perheneuvonnan, lastensuojelun, lastenvalvojan, fysioterapian, suun terveydenhuollon, päivähoidon ja erityisvarhaiskasvatuksen kanssa.

Neuvolan yhteystiedot löytyvät tästä.

Neuvolan avoin vastaanotto

Neuvolan avoin vastaanotto Nikkilän neuvolassa maanantaisin klo 8-9 ja Söderkullan neuvolassa perjantaisin klo 8-9. Neuvolan avointa vastaanottoa ei pidetä arkipyhinä.

Palaute

Anna palautetta neuvolan palveluista


Ajankohtaista

Odotusten kahvila raskaana oleville. Lue lisää tästä.

Kutsu 2-vuotiaiden vanhempien ryhmätapaamiseen! Lue lisää tästä.

Terveyskylän Lastentalo.fi-palvelusta tietoa lasten sairauksista. Oirenavigaattori ja sairaanhoitaja chat perheiden apuna lasten sairastuessa äkillisesti. Lue lisää tästä.

Toimintaa pikkulapsiperheille Sipoossa. Lue lisää tästä.

Babytreffit: Babytreffit on tarkoitettu alle 1,5-vuotialle lapsille vanhempineen missä jaetaan yhteisiä kokemuksia ja nautitaan mukavasta seurasta. Lapsilla ja aikuisilla on mahdollisuus saada uusia ystäviä ja verkostoitua. Babytreffeillä tapahtuu syksyllä 2018.

Nikkilä:  Ratatupa (Iso Kylätie 38, Nikkilä, 04130 Sipoo) maanantaisin klo 13.30-15.30. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!

Söderkulla: Pleissi (Terveystie 1, 01150 Söderkulla) torstaisin klo 9.30-11.30. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!


Äitiysneuvola

Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä sekä äidin ja tulevan vauvan terveyttä. Neuvolan tehtävänä on myös sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen sekä perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja vanhemmuuden tukeminen.

Tulevan äidin toivotaan ottavan yhteyttä neuvolaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa!

Ennen ensimmäistä käyntiä äitiysneuvolaan pyydämme täyttämään kaksi sähköistä lomaketta etukäteen: Esitietolomake ja Kysely päihteiden käytöstä (Audit). Täyttäkää lomakkeet huolellisesti. Pyydämme myös puolisoa/tulevan lapsen isää täyttämään oman lomakkeen päihteiden käytöstä.

Äitiysneuvolan käynnit löytyvät tästä linkistä. Osa seurantakäynneistä on niin sanottuja laajoja terveystarkastuksia, joihin molempien puolisoiden toivotaan osallistuvan. Laajoissa terveystarkastuksissa on mahdollista huomioida koko perheen mahdollinen tuen tarve.

Neuvolan linkkivinkeistä löydät mm. raskauden aikaiset verinäytetutkimukset.

Lastenneuvola

Lastenneuvolassa seurataan lapsen kasvua ja kehitystä. Neuvolan tehtävänä on myös sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen sekä perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja vanhemmuuden tukeminen.

Lastenneuvolan käynneistä ja rokotuksista esite löytyy linkistä. Osa seurantakäynneistä on niin sanottuja laajoja terveystarkastuksia, joihin molempien vanhempien toivotaan osallistuvan. Laajoissa terveystarkastuksissa on mahdollista huomioida koko perheen mahdollinen tuen tarve.

Ennen joitakin lastenneuvolan käyntejä pyydämme vanhempia täyttämään hyvissä ajoin sähköisiä lomakkeita:

Neuvolan linkkivinkeissä lapsiperheille hyödyllisiä linkkejä.

På svenska

Viimeksi muokattu 14.09.2018