Äitiys- ja lastenneuvola

Äitiys- ja lastenneuvola palvelee lasta odottavien ja alle kouluikäisten lasten perheitä.

Avoin vastaanotto

Neuvolan avoin vastaanotto Nikkilän neuvolassa maanantaisin klo 8-9 ja Söderkullan neuvolassa perjantaisin klo 8-9. Neuvolan avointa vastaanottoa ei pidetä arkipyhinä.


Ajankohtaista

Babytreffit: on tarkoitettu alle 1,5-vuotialle lapsille vanhempineen missä jaetaan yhteisiä kokemuksia ja nautitaan mukavasta seurasta. Lapsilla ja aikuisilla on mahdollisuus saada uusia ystäviä ja verkostoitua. Babytreffeillä tapahtuu

Nikkilä:  Pk Kaisla (Aarrepuistonkuja 4, Nikkilä, 04130 Sipoo) maanantaisin klo 13.30-15.30. Kevätlukukausi 7.1-20.5.2019.

Söderkulla: Pleissi (Terveystie 1, 01150 Söderkulla) keskiviikkoisin klo 9.30-11.30. Kevätlukukausi 9.1-22.5.2019. Babytreffit

Toimintaa pikkulapsiperheille Sipoossa.


Äitiysneuvola

Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä sekä äidin ja tulevan vauvan terveyttä. Neuvolan tehtävänä on myös sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen sekä perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja vanhemmuuden tukeminen.

Tulevan äidin toivotaan ottavan yhteyttä neuvolaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa!

Ennen ensimmäistä käyntiä äitiysneuvolaan pyydämme täyttämään kaksi sähköistä lomaketta etukäteen: Esitietolomake ja Kysely päihteiden käytöstä (Audit). Täyttäkää lomakkeet huolellisesti. Pyydämme myös puolisoa/tulevan lapsen isää täyttämään oman lomakkeen päihteiden käytöstä.

Äitiysneuvolan käynnit löytyvät tästä linkistä. Osa seurantakäynneistä on niin sanottuja laajoja terveystarkastuksia, joihin molempien puolisoiden toivotaan osallistuvan. Laajoissa terveystarkastuksissa on mahdollista huomioida koko perheen mahdollinen tuen tarve.

Neuvolan linkkivinkeistä löydät mm. raskauden aikaiset verinäytetutkimukset.

Lastenneuvola

Lastenneuvolassa seurataan lapsen kasvua ja kehitystä. Neuvolan tehtävänä on myös sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen sekä perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja vanhemmuuden tukeminen.

Lastenneuvolan käynneistä ja rokotuksista esite löytyy linkistä. Osa seurantakäynneistä on niin sanottuja laajoja terveystarkastuksia, joihin molempien vanhempien toivotaan osallistuvan. Laajoissa terveystarkastuksissa on mahdollista huomioida koko perheen mahdollinen tuen tarve.

Ennen joitakin lastenneuvolan käyntejä pyydämme vanhempia täyttämään hyvissä ajoin sähköisiä lomakkeita:

Neuvolan linkkivinkeissä lapsiperheille hyödyllisiä linkkejä.

På svenska
Viimeksi muokattu 21.03.2019

KÄYNTIOSOITE


Nikkilä
Jussaksentie 14, 2. krs.
04130 Sipoo

Söderkulla
Amiraalintie 2, 2. krs.
01150 Söderkulla 

SÄHKÖINEN ASIOINTI
Ajanvaraus 1-3 -v.
Esitietolomake
Päihdekysely

Anna palautetta! Anna palautetta

 
Savuttomat vauvat Sipoossa 

OIKOPOLKUJA


Fysioterapia
Lapsiperheiden sosiaalityö
Lastensuojelu
Perheneuvonta
Perheoikeudelliset palvelut
Puheterapia
Suun terveydenhuolto

MUUALLA VERKOSSA


Väestöliitto: tukea perheelle ja parisuhteeseen