Äitiys- ja lastenneuvola

Äitiys- ja lastenneuvola palvelee lasta odottavien ja alle kouluikäisten lasten perheitä. Neuvolan terveydenhoitajat toimivat yhteistyössä esimerkiksi neuvolan perhetyön, lapsiperheiden sosiaalityönkoulu- ja opiskeluterveydenhuollonpuheterapian, perheneuvonnan, lastensuojelun, lastenvalvojan, fysioterapian, suun terveydenhuollon, päivähoidon ja erityisvarhaiskasvatuksen kanssa.

Neuvolan yhteystiedot löytyvät tästä.

Avoin vastaanotto

Neuvolan avoin vastaanotto Nikkilän neuvolassa maanantaisin klo 8-9 ja Söderkullan neuvolassa perjantaisin klo 8-9. Neuvolan avointa vastaanottoa ei pidetä arkipyhinä.

Palaute

Anna palautetta neuvolan palveluista täällä.


Ajankohtaista

Influenssarokotuksista

Sipoon neuvolassa rokotetaan syksyllä 2018 seuraavasti:

Kaikki 6 kuukautta täyttäneet - alle 7-vuotiaat lapset.
Neuvolaikäisten riskiryhmien lähipiiriin kuuluvat henkilöt voivat saada ilmaisen rokotteen samalla neuvolakäynnillä. Jokaiselle rokotettavalle tulee varata oma aika.

Viikko 45, 5.11-9.11.2018 Nikkilän ja Söderkullan neuvoloissa. Ensimmäistä kertaa influenssarokotteen saaville lapsille annetaan toinen rokote noin kuukauden kuluttua. Seuraavina vuosina tarvitaan vain yksi rokote.

Viikko 50, 10.12-14.12.2018 Nikkilän ja Söderkullan neuvoloissa. Toinen rokotuskerta. Aikoja voivat varata myös he, jotka viikolla 45 eivät saaneet influenssarokotusta.

Lasten influenssarokotteen voi saada

•varaamalla rokotusajan Internetin kautta osoitteessa https://tkajanvaraus.sipoo.fi/ajanvaraus/app
•varaamalla rokotusajan puhelimitse terveydenhoitajilta
•tulemalla neuvolan avoimelle vastaanotolle ilman ajanvarausta maantaisin klo 8-9 Nikkilän neuvolaan ja perjantaisin klo 8-9 Söderkullan neuvolaan
•tavallisen neuvolakäynnin yhteydessä influenssarokotuskauden aikana

Raskaana olevat naiset
Raskaana olevan lähipiiriin kuuluva henkilö voidaan myös rokottaa raskaana olevan neuvolakäynnin yhteydessä.

Raskaana oleva voi saada influenssarokotteen
•varaamalla rokotusajan Internetin kautta osoitteessa https://tkajanvaraus.sipoo.fi/ajanvaraus/app
•varaamalla rokotusajan puhelimitse terveydenhoitajilta
•tulemalla neuvolan avoimelle vastaanotolle ilman ajanvarausta maantaisin klo 8-9 Nikkilän neuvolaan ja perjantaisin klo 8-9 Söderkullan neuvolaan
•tavallisen neuvolakäynnin yhteydessä influenssarokotuskauden aikana.


**************************************************************

Odotusten kahvila raskaana oleville. Lue lisää tästä.

Babytreffit: on tarkoitettu alle 1,5-vuotialle lapsille vanhempineen missä jaetaan yhteisiä kokemuksia ja nautitaan mukavasta seurasta. Lapsilla ja aikuisilla on mahdollisuus saada uusia ystäviä ja verkostoitua.

Nikkilä:  Pk Kaisla (Aarrepuistonkuja 4, Nikkilä, 04130 Sipoo) maanantaisin klo 13.30-15.30. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!

Söderkulla: Pleissi (Terveystie 1, 01150 Söderkulla) torstaisin klo 9.30-11.30. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa mukaan!


Äitiysneuvola

Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä sekä äidin ja tulevan vauvan terveyttä. Neuvolan tehtävänä on myös sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen sekä perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja vanhemmuuden tukeminen.

Tulevan äidin toivotaan ottavan yhteyttä neuvolaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa!

Ennen ensimmäistä käyntiä äitiysneuvolaan pyydämme täyttämään kaksi sähköistä lomaketta etukäteen: Esitietolomake ja Kysely päihteiden käytöstä (Audit). Täyttäkää lomakkeet huolellisesti. Pyydämme myös puolisoa/tulevan lapsen isää täyttämään oman lomakkeen päihteiden käytöstä.

Äitiysneuvolan käynnit löytyvät tästä linkistä. Osa seurantakäynneistä on niin sanottuja laajoja terveystarkastuksia, joihin molempien puolisoiden toivotaan osallistuvan. Laajoissa terveystarkastuksissa on mahdollista huomioida koko perheen mahdollinen tuen tarve.

Neuvolan linkkivinkeistä löydät mm. raskauden aikaiset verinäytetutkimukset.

Lastenneuvola

Lastenneuvolassa seurataan lapsen kasvua ja kehitystä. Neuvolan tehtävänä on myös sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen sekä perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja vanhemmuuden tukeminen.

Lastenneuvolan käynneistä ja rokotuksista esite löytyy linkistä. Osa seurantakäynneistä on niin sanottuja laajoja terveystarkastuksia, joihin molempien vanhempien toivotaan osallistuvan. Laajoissa terveystarkastuksissa on mahdollista huomioida koko perheen mahdollinen tuen tarve.

Ennen joitakin lastenneuvolan käyntejä pyydämme vanhempia täyttämään hyvissä ajoin sähköisiä lomakkeita:

Neuvolan linkkivinkeissä lapsiperheille hyödyllisiä linkkejä.

På svenska
Viimeksi muokattu 04.12.2018