Kouluruokailu

Kouluruokailun tarkoitus

Sipoon kunnan peruskouluissa tarjotaan oppilaille ja koulun henkilökunnalle jokaisena työpäivänä tarkoituksenmukaisesti järjestetty ja ohjattu täysipainoinen ateria.

Hyvä kouluateria

Kouluateria on terveellinen, monipuolinen, riittävä ja maukas kotiaterian veroinen lounas, joka nautitaan yleisenä lounasaikana. Ruokailija koostaa itse ateriansa tarjoilulinjastolta, joten ruoan ravitsemuksellisuus ja täysipainoisuus riippuu viimekädessä annoksen oikeasta koostamisesta. Keittiöhenkilökunnan ja opettajien tehtävänä on opastaa ja kannustaa oppilasta oikeisiin ruokailutottumuksiin.

Hyvä kouluaterian tehtävänä on ohjata terveelliseen ravitsemukseen sekä kehittää oppilaan maku- ja ruokailutottumuksia.

Kouluruokailun merkitys

Kouluruokailu on oleellinen osa koulun opetus- ja kasvatustehtävää. Kouluruokailun ravitsemuksellinen merkitys oppilaan hyvinvoinnin, terveyden ja työtehon ylläpitäjänä on suuri. Kouluruokailussa noudatetaan hyviä ruokailutapoja ja hyvää käyttäytymistä ruokailutilanteissa.

Ravitsemuskäsikirja kouluille ja päiväkodeille (pdf)

Henkilökunta

Keittiön henkilökunnan tehtävä on luoda oppilaille miellyttävä ruokahetki viihtyisässä ympäristössä, ystävällisen palvelun sekä maistuvan ruoan kera. Oppilaita kannustetaan maistamaan uusia ruokia. Asioissa jotka koskevat kouluruokailua vanhempia kehotetaan ottamaan yhteyttä koulun ravitsemisesimieheen tai kunnan ruokapalvelupäällikköön.

 

På svenska

Viimeksi muokattu 03.12.2018