Matti Huttunen

Liikelaitosjohtaja, Sipoon Vesi

Kuka?

Työskentelen Sipoon Veden liikelaitosjohtajana ja olen ollut kunnan palveluksessa noin viisi vuotta. Ennen kunnan palvelukseen siirtymistä työskentelin yksityisellä puolella vesihuollon konsultointi ja verkostosuunnittelun parissa. Tein kunnille ja teollisuudelle vesihuollon suunnittelua ja kiinnostuin sitä kautta tilaajapuolen töistä ja haasteista.

Mitä?

Innostuin insinööriopintojen aikana vesihuoltoalasta, sillä minulla oli hyvä opettaja ja tuumasin myös, että vesihuoltoala on työllistymisen kannalta hyvä vaihtoehto. Työ on sittemmin ehdottomasti vienyt mukanaan. Vesihuoltosektori on tärkeä ja kriittinen ala ja tämä tekee mielestäni hommista mielekkäitä, sillä haasteet eivät tällä alalla lopu kesken.

Vesilaitoksen johtajana tehtäviini kuuluu talouden suunnittelua, kokonaisuuksien johtamista ja investointien hallintaa. Vastaan vesilaitoksen toiminnan, asiakaspalvelun ja kumppanuuksien kehittämisestä. Keskeinen osa työtäni on myös toiminta- ja jakelualueiden suunnittelu yhteistyössä kunnan kanssa, eli sen miettiminen minne verkostoa laajennetaan.

Mitä vielä?

Työssäni minua motivoi vaihtelu, uuden oppiminen ja asioiden ratkaiseminen onnistuneesti. Tässä työssä vastaan tulee joka päivä jotain uutta ja myös toimiva ja mukava työyhteisö motivoi tekemään töitä. Hyvä työyhteisö on mielestäni tasapuolinen, mutta ei tasapäistävä. Se on myös salliva ja tasa-arvoinen, jossa tärkeintä on se, että työt tulevat tehdyksi, mutta jokaisella on mahdollisuus tehdä ne tavallaan.

Sipoon kunnan palveluksessa minulla on omassa työssäni ollut tarjolla mentorointia ja vertaistukea ja sitä kautta on avautunut mahdollisuus uuden oppimiseen ja työssä kehittymiseen. Kunta suhtautuu mielestäni myös erittäin positiivisesti kouluttautumiseen, joten itsensä kehittämiseen on täällä paljon mahdollisuuksia
Viimeksi muokattu 18.12.2017Matti Huttunen
  • 36 vuotta
  • Liikelaitosjohtaja, Sipoon Vesi
  • Insinööri AMK (ympäristöteknologia)
  • Harrastaa salilla käyntiä ja perheen kanssa oleilua
  • Asuu Järvenpäässä, mutta on kotoisin Sipoosta