Tanssia

TAIDEOPETUS

På svenska

Sipoossa voit opiskella ja harrastaa monipuolisesti taiteen eri lajeja. Oppilaitokset tarjoavat kuvataiteen, musiikin ja tanssi- ja teatteritaiteen perusopetusta. Taiteen perusopetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää, ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteenalojen opetusta. Se antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua alan jatko-opintoihin.

Taiteen perusopetusta Sipoossa järjestävät:

Porvoonseudun musiikkiopisto.

Rikastuta elämääsi – harrasta musiikkiopistossa! Musiikkiopistollamme on vuosien perinteet korkeatasoisen opetuksen järjestämisessä Sipoossa. Musiikkiopisto Sipoossa vaikuttaa ihmisten elämään Nikkilässä, Söderkullassa ja Talmassa. Upea päätoimipaikka Artborg 35 sijaitsee Nikkilässä ja tarjoaa viihtyisän avarat tilat musiikin harrastamiseen. Musiikkiopisto Sipoossa tekee yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa. Opetusvalikoima on kattava käsittäen soittimet puhaltimista jousiin, pianoon ja erilaisiin bändisoittimiin. Voit soittaa erilaisissa orkestereissa ja kokoonpanoissa kiinnostuksesi mukaan! Tutustu lisää ja ilmoittaudu mukaan sähköisesti www.psmo.fi. kanslia p. 019-520 2549.

Keravan tanssiopisto tarjoaa lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta tanssissa kahtena päivänä viikossa. Tunteja annetaan tanssileikissä, lastentanssissa, lastenbaletissa, nykytanssissa ja showjazzissa kolmevuotiaista alkaen. Tanssin perusopetus etenee tasolta toiselle ammattitaitoisen opettajan ohjauksessa. Opetuskielenä on pääasiassa suomi. Ruotsinkielistä opetusta tarjotaan kahdella lastentanssitunnilla. Opetuspaikkana on Jokipuiston koulu Nikkilässä. Opetus käynnistyy elokuussa. Tarjontaan tutustuminen ja ilmoittautuminen tulevalle lukuvuodelle osoitteessa www.keravantanssiopisto.fi.

Porvoon taidekoulu antaa kuvataiteen perusopetusta 3–19-vuotiaille lapsille ja nuorille myös Sipoossa. Toimipisteet Sipoossa ovat: Artborg 35 Nikkilässä,Torpanmäen kerhohuone Söderkullassa ja Musiikkipäiväkoti Poco Söderkullassa. Uusien oppilaiden hakuaika keväällä. Mukaan pääsee myös kesken lukuvuoden, jos paikkoja vapautuu. Tavoitat meidät helpoimmin puh. 040 3527004 tai taidekoulu@porvoo.fi.

Sibbo musikskola tarjoaa musiikin opetusta lapsille, nuorille ja kysynnän mukaan myös aikuisille. Järjestämme sekä yksilö-opetusta (laulu, piano, kitara, rummut ja viulu) että ryhmäopetusta. Ryhmäopetukseen kuuluvat mm. musiikkileikkiryhmät 1–3 v. ja 3–6 v., Piccantokuoro 7–12-vuotiaille ja Singoalla-kuoro nuorille ja aikuisille. Opetuskieli on pääsääntöisesti ruotsi, mutta tarvittaessa opetusta voidaan antaa myös suomeksi. Kaikilla musiikista kiinnostuneilla on mahdollisuus päästä musiikkikoulun oppilaaksi ilman aiempia musiikinopintoja tai sisäänpääsykokeita. Jatkuva haku. Ilm. sibbo.musikskola@gmail.com.

Sipoon Kansalaisopisto & Sipoon teatteri

Tule ja tutustu Teatteritaiteen perusopetukseen! Meillä on koulutusta sekä Nikkilässä että Söderkullassa. Ryhmässä pääset osallistumaan teatterin tekemisen saloihin. Bonuksena saat hyvää mieltä, ystäviä ja mielekästä tekemistä! Lisätietoja: kati.rossi@sipoonteatteri.fi, ilmoittautumiset Kansalaisopiston kansliaan.

Sydkustens Ordkonstskola

Sanataidepajassa osallistujat saavat käyttää mielikuvitustaan ja ilmaista itseään kerronnan eri keinoin. Sanataiteessa kirjoitetaan, kerrotaan, leikitään sanoilla ja työskennellään poikkitaiteellisesti. Vuoden teemana on Aikakupla. Paja pidetään ruotsiksi.

 

Artborg 35

Rakennuksen historia

Pesulaitos ja liinavaatevarasto sijaitsivat alkuun keittiörakennuksessa (nro 34). Näin henkilökuntaa pystyttiin käyttämään joustavasti eri työpisteissä ja sijaisuudet järjestyivät luontevasti. Välillä jopa vaihdettiin tehtäviä. Keittiön vintillä asuivat sekä pesulan että keittiön piiat.

Uusi pesula, arkkitehti Gunnar Taucherin piirtämä rakennus 35, valmistui vuonna 1937. Sitä ennen oli jo herätetty ajatus kaupungin yhteisestä laitospesulasta. Oman pesulan toiminta loppui vasta toukokuussa 1976, jolloin sairaalan pyykinpesu siirtyi Helsinkiin keskuspesulan tehtäväksi. Samalla ompelimon ja liinavaatevaraston työt vähenivät, kun tekstiilit kuuluivat nyt keskuspesulalle. Pesularakennuksessa toimi loppuajan sairaalan keskusvarasto sekä maalarin ja puusepän verstaat.

Olympiakesänä 1952 Nikkilän sairaalan pesulassa pestiin kaupunginhallituksen luvalla olympiakisojen majoitustoimiston lähettämää pyykkiä, ja tätä urakkaa varten palkattiin kahdeksan väliaikaista pesuapulaista.

På svenska

Tied. Kulttuuripalvelut/ katja.sagbom@sipoo.fi

Viimeksi muokattu 09.01.2017