Suomi 100

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017, ja juhlavuosi näkyy myös Sipoossa. Juhlavuoden teemana on YHDESSÄ ja tämä teema elää monissa tapahtumissa, joita järjestetään pitkin vuotta eri puolilla Suomea. Juhlavuoden aikana tarkastellaan yhdessä niin Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä kuin tulevaisuuttakin.

Myös Sipoossa järjestetään useita juhlavuoteen liittyviä tapahtumia, joihin toivotaan runsaasti osallistujia. Ensimmäinen tapahtuma Sipoossa oli Nikkilässä järjestettävä ilotulitus 31.12.

Syksyn Suomi 100 tapahtumat

Tapahtumia tulee lisää ohjelmaan vuoden mittaan. Sipoon tapahtumia voi selata myös kunnan tapahtumakalenterista. Voit tutustua Suomi 100 -teemoihin ja tapahtumiin myös sivustoilla http://suomifinland100.fi/ tai http://suomi100uusimaa.fi/.

Suomi 100 vuotta arboretum rakentuu Jokipuistoon

Juhlavuonna lapsen synnyttäneet sipoolaiset saavat verkkopalvelun kautta varattua uudelle perheenjäsenelleen nimikkopuun rakenteilla olevaan puulajipuistoon. Lisätietoja täällä.

 

100 sipoolaista -projekti

TAUSTA
Projektin tavoitteena on tuoda sipoolaiset suvut ja perheet yhteen yhteiseen juhlavuoden kuvaan. Yhdessä kuvat kertovat ajankuvaa siitä, miltä sipoolaiset perheet näyttävät Suomen juhlavuonna 2017. Projekti on osa valtakunnallista vanhustenviikkoa ja Suomi 100 -ohjelmahanke. Vanhustenviikon teemana vuonna 2017 on "Ikäpolvet yhdessä" ja Suomi 100 -juhlavuoden teemana on "yhdessä".

Hankkeen taustalla on joukko Sipoossa toimivia yrityksiä ja organisaatioita. Hankkeen pääkumppanit ovat Iloisen Mielen Puisto, Attendo Kaskiniitty, Studio Lindell ja Sipoon Kunta. Lisäksi mukana on suuri joukko Sipoon Nikkilässä toimivia yrityksiä, jotka antavat näyteikkunansa projektin käyttöön.

Valokuvanäyttely Nikkilän näyteikkunoissa 27.11. - 8.12.2017. Juhlakollaasi kuvista Sipoon Sanomissa itsenäisyyspäiväviikolla.

 

Itsenäisyysviikko Sipoossa 2.-9.12. 2017

2.12. Reeta Vestman Söderkullan Kartanon lavalla bilebändin kanssa klo 21.00. Juhlistamme satavuotiasta Suomea joulukuun ensimmäisenä lauantaina. Suomalaista musiikkia vuosien varrelta Laila Kinnusesta Haloo Helsinkiin. Illallinen alkaa klo 19 ja lippuja voi tiedustella: info@soderkulla.fi. Järjestäjä: Söderkullan kartano.

4.12. Södis koskettaa - Södis berör! Ilmiöpolku menneestä ajasta nykypäivään toteutettuna video - ääni - ja kuvatallentein Opintien koulua kiertävällä polulla. Tapahtumaan on vapaa pääsy klo 18.30 - 20.00 välisenä aikana. Järjestäjät: Söderkulla skola luokat 0 -6 ja Sipoonlahden koulu luokat 0 -2.

5.12. Itsenäisyyspäivän etkot. Kirjastot ympäri Suomen kutsuvat koko kansan itsenäisyyspäivän juhlien etkoille kirjastoihin juhlistamaan satavuotiasta Suomea. Tervetulleita ovat niin lapset ja aikuiset kuin vanhat ja uudetkin suomalaiset! Etkot järjestetään Söderkullan kirjastossa klo 17-19. Ohjelmassa muun muassa studiovalokuvausta, pelimannimusiikkia, kunnan kulttuuripalkinnon jako ja piiritanssia. Järj. Sipoon kirjasto.

6.12. Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlitaan Palvelutalo Elsiessä (Nikkilä) klo 10.30 ja Palvelutalo Lindan (Söderkulla) Juhlasalissa klo 14.00. Kjell-Peter Söderlund pitää juhlapuheen. Kaksikielinen, vapaa pääsy. Järjestäjä Sipoon palvelutalosäätiö

6.12. Sipoossa Suomi 100 -ohjelmistoon kuuluu itsenäisyyspäivänä kaksikielinen juhlajumalanpalvelus Sipoon kirkossa kello 14. Kunta järjestää klo 14.30 kunniavartioston sankarihaudoille Sipoon vanhalle kirkolle. Seppeleenlaskun jälkeen bussikuljetus vie juhlijoita Juhlatalolle missä tarjoillaan kahvia kello 15. Juhlatalolla nähdään myös Keravan Tanssiopiston ja Sipoon Musiikkiopiston tanssi- ja musiikkiesityksiä, eli koko perheen ohjelmaa luvassa! Järj. Sibbo svenska församling & Sipoon suomalainen seurakunta ja Sipoon kunta. Vapaa pääsy.

8.12. Elokuvanäytös Tuntematon sotilas (Aku Louhimies) klo 18.00 Juhlatalossa, Nikkilässä. Vapaalippuja (max 4kpl./henk.) saa etukäteen kirjastoista ja Kuntalan Infosta 15.11 alkaen. 300 ensimmäistä mahtuu mukaan! Järj. Sipoon kunnan kulttuuripalvelut.

9.12. Kirlittan-konsertti Lilla Villanissa klo 10.00. Vahtikoira Veikko järjestää juhlat - lapset saavat laulaa ja leikkiä mukana! Mitä vieraille tarjotaan? Minkälaista ohjelmaa Veikko järjestää? Ja miksi aika aina kiiruhtaa kun on kivaa? Järj. Sipoon kirjasto. Vapaa pääsy

 

Vielä voi hakeutua mukaan juhlavuoden ohjelmistoon

Kaikki sipoolaiset yhdistykset, ryhmät ja henkilöt ovat tervetulleita tekemään Suomi 100 -ohjelmaa.

Kuka tahansa voi hakea mukaan juhlavuoden ohjelmaan. Mukaan otetaan hankkeita, jotka liittyvät vuoden teemoihin ja tapahtuvat vuonna 2017. Ohjelmaan voi hakeutua aina lokakuuhun 2017 asti täyttämällä tämän verkkolomakkeen.

Hyväksytyt hankkeet saavat käyttöönsä Suomi 100 -tunnuksen ja pääsevät osaksi juhlavuoden virallista ohjelmaa.

 

Lisätietoja antaa kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Anne Laitinen, joka toimii Suomi100 -yhteyshenkilönä Sipoossa. Yhteystiedot: anne.laitinen(at)sipoo.fi, puh. 050 548 5682.

Ilmoittakaa hänelle myös, jos olette järjestämässä Sipoossa tapahtuman juhlavuoden aikana ja olette saaneet tapahtumallenne Suomi 100 -hyväksynnän.

På svenska

Viimeksi muokattu 14.11.2017