Lasten ja nuorten toimintaKirlittan ja Mini-Kirlittan

Kirjasto järjestää lapsiperheille kulttuurilauantaita (Kirlittan) ja kulttuurikeskiviikkoja (Mini-Kirlittan). Kirlittanit järjestetään Sipoon pääkirjastossa (esitykset Topeliussalissa) noin kerran kuukaudessa ja Mini-Kirlittanit Söderkullan kirjastossa noin kerran kuukaudessa.

 

Ohjelma keväällä 2017:
kirlittan kevät 2017Avoimet satutunnit

Suomenkieliset avoimet satutunnit Sipoon pääkirjastossa pidetään KESKIVIIKKOISIN 11.1.-26.4.2017 klo 10.00-10.45. Kaikki 3 vuotta täyttäneet lapset ovat tervetulleita!

Söderkullan kirjastossa suomenkieliset satutunnit pidetään parittomien viikkojen TORSTAISIN 2016 klo 10: 12.1, 26.1, 9.2, 23.2, 9.3, 23.3, 6.4, 20.4, 4.5.


Ohjelmaa päiväkodeille ja esikouluille:

 

SKIDIKINO

Elokuvaesityksiä alle kouluikäisille lapsille Söderkullan kirjastossa kerran kuukaudessa tiistaisin klo 10 (suomeksi 14.2., ruotsiksi 14.3., suomeksi 11.4. ja ruotsiksi 9.5.). Lisätietoja elokuvista ja ryhmien ilmoittautumiset: satu.helisto@sipoo.fi.

Sipoon pääkirjastossa järjestetään lapsiryhmille elokuvaesityksiä tilauksesta Topeliussalissa. Lisätietoja elokuvista ja varaukset: kerttu.tiisler@sipoo.fi.

 

MEDIAKASVATUS

Kirjasto tarjoaa myös mediakasvatuksellista ohjelmaa, kts. linkki koulujen ohjelmien alla. Mediakasvatuksen vuosiohjelmasta 2016–2017 näkee kohdasta luokka-asteet, mille ikäryhmälle ohjelma on tarkoitettu sekä milloin kyseinen ohjelma on tarjolla. Myös päiväkodeille ja eskareille löytyy ohjelmaa. Varaattehan ajan ryhmällenne hyvissä ajoin.

Lisätietoja sekä varausten teko: Sipoon pääkirjasto/Söderkullan kirjasto: kirjastonhoitaja Katja Kononoff, katja.kononoff@sipoo.fi, 09 2353 7037.


Ohjelmaa koululuokille:

ENSILUOKKALAISET: Kirjastokortin arvoitus

Kaikki ensiluokkalaiset saavat oman kirjastokortin. Toivomme, että luokat tulevat kirjastoon noutamaan korttejaan. Silloin he saavat samalla osallistua Kirjastokortin arvoitukseen, missä osallistumme kadonneen kirjastokortin etsintään ja opimme lisää kirjastokortista ja siitä, miten sitä käytetään. Varaa aika ohjelmaan hyvissä ajoin ennen toivomaasi ajankohtaa. Kesto n. 45 min. Kirjastokorttihakemus löytyy kirjaston kotisivulta. Jakakaa lomakkeet oppilaille ja muistuttakaa, että huoltajan tulee täyttää omatkin tietonsa sekä allekirjoittaa lomake. Sosiaaliturvatunnus tulee täyttää täydellisenä, pelkkä syntymäaika ei riitä. Niputtakaa lomakkeet, laittakaa ne kuoreen, jossa on koulun, luokan sekä opettajan nimi, ja toimittakaa ne Sipoon pääkirjastoon osoitteeseen: Pohjoinen koulutie 2, 04130 Sipoo.

 

KIRJAVINKKAUKSET JA KIRJAKATTAUKSET

Kirjasto tarjoaa lukuvuonna 2016–2017 kirjavinkkausta tai -kattausta 3.- ja 8.-luokkalaisille, joka järjestetään joko koululla tai kirjastossa. Kirjakattaus on kirjallisuustuokio, joka järjestetään kirjastossa. Kirjastoon on katettu kirjallisuuspöytä, jonka antiin oppilaat saavat tutustua. Samalla he vinkkaavat toisilleen kirjakattauksesta löytyneitä kirjoja. Varaattehan ajan hyvissä ajoin, jotta voimme huomioida ajankohtaan liittyvät toiveenne ja ehdimme tehdä tarvittavat aineistovalmistelut.

 

MEDIAKASVATUKSEN VUOSIOHJELMA

 

Kirjasto tarjoaa myös mediakasvatuksellista ohjelmaa, kts. linkki alla. Mediakasvatuksen vuosiohjelmasta 2016–2017 näkee kohdasta luokka-asteet, mille ryhmälle ohjelma on tarkoitettu sekä milloin kyseinen ohjelma on tarjolla.

Mediakasvatusta Sipoon kirjastossa 2016-2017

Monilukutaituri mediaviidakossa - työpajamalleja kirjaston ja koulun yhteistyöhön

Lisätietoja sekä varausten teko: Sipoon pääkirjasto/Söderkullan kirjasto: kirjastonhoitaja Katja Kononoff, katja.kononoff@sipoo.fi, 09 2353 7037.


 

 

Lapsille - lasten verkkosivustolla Okariinossa ovat lasten suosikit: kirjat, elokuvat, pelit ja omat tarinat.

 

Okariino

 

 

 

Nuorille - kirjoja ja kavereita, nuorten kirjallisuussivusto Sivupiiri.

 

 

 

 

Söderkullan kirjaston lastenosasto

 

Pääkirjaston kuvakirjahuone

 

Pääkirjaston lastenosasto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Viimeksi muokattu 12.06.2017

 

 

Sipoon kirjastojen yhteinen
palvelunumero 09 2353 6003

 

E-kirjat Sipoo

På svenskaFacebook

          

#librarysipoo

Instagram #librarysipoo

 

kirjastokaista.fi

Vauvasamuel

Samuel sadun kuninkaana