RSS
22.10.2013

Kunnanjohtajan blogikirjoitus: Sipoo – Suomen halutuin

Sipoon kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 7. lokakuuta kunnan päivitetyn strategian. Itse asiakirja on lyhyehkö Powerpoint-esitys, joka kuvaa kunnan kehitystä vuoteen 2025. Lukuisat lyhyet lauseet ovat kuitenkin täynnä merkitystä, ja haluan tässä avata eräitä kuntastrategian olennaisia kohtia.
12.06.2013

Sipoo markkinoi terveyspalvelujaan

Sipoo on nyt Suomen ensimmäisenä kuntana alkanut markkinoimaan terveyspalvelujaan ilmoittamalla päivälehdissä ja lähettämällä kyselyjä naapurikuntien asukkaille ja mökkiläisille.
29.04.2013

Sipoo, metropoliesiselvitys ja kuntarakenneselvitykset

Viime kuukausina olemme eläneet vauhdikkaita aikoja kuntauudistuksen merkeissä. Tilanne tuntuu muuttuvan viikoittain, joskus jopa päivittäin.Useat uudistukseen liittyvät kysymykset ovat valitettavasti vielä avoimia, mutta Sipoon odotetaan kuitenkin yhtenä 14:stä ns. metropolikunnasta antavan vastauksensa metropoliesiselvityksestä valtiovarainministeriölle viimeistään 22.5.
23.04.2013

Talouskatsaus

Viime keväänä kirjoitin melko synkkäsävyisen blogikirjoituksen Sipoon taloudesta. Takanamme oli vuoden 2011 surkea tilinpäätös ja vuoden 2012 talousarvio alkoi mennä vinoon heti alusta alkaen. Vedimme käsijarrusta ja saarnasimme talousarviokuria ja suureksi iloksemme pääsimme viime vuonna kuiville. Myös tämä vuosi on alkanut myönteisissä merkeissä.
11.01.2013

Sipoo ja metropolialueen esiselvitys

Tänään julkaistiin metropoliesiselvityksen päälinjaukset Helsingin seudun kuntien tulevaisuuden kuntarakennevaihtoehdoiksi ja metropolihallintovaihtoehdoiksi. Pääperiaatteena on, että jos ei tehdä yhtään kuntaliitosta tai niitä tehdään vain muutama, silloin tulisi muodostaa vahva metropolihallinto. Jos taas kuntien määrä vähenee voimakkaasti, riittää kevyempi metropolihallinto.