Rakennusvalvonta ja yhteystiedot

Käyntiosoite: Kuntala, Iso Kylätie 18, 04130 SIPOO (Nikkilä)
Postiosoite: Rakennusvalvonta, PL 7, 04131 SIPOO

Rakennusvalvonta palvelee asiakkaitaan  ajanvarauksella sekä sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Mikäli emme pysty vastaamaan puhelimeen, toivomme sinun jättävän vastaajaan soittopyynnön, johon vastaamme vapauduttuamme. Soittopyynnön voi jättää myös sähköpostin tai kunnan Infon välityksellä.

Rakennusvalvonnan yhteystiedot henkilöittäin

Rakennustarkastajat ja lupakäsittelijät ovat parhaiten tavoitettavissa puhelimitse ma, ke, pe klo 10–11.

På svenska

Sipoon kunnan voimakas kasvu tarkoittaa rakennusvalvonnalle ruuhkaa lupahakemusten ja katselmusten osalta.

Rakennuslupien käsittely kestää tällä hetkellä keskimäärin noin kolme (3) kuukautta sisältäen lupakäsittelijän pyytämät täydennykset; käsittelyaikaa pystyy merkittävästi lyhentämään, jos Lupapisteeseen jätetty hakemus ja siihen sisältyvät suunnitelmat on asiallisesti tehty, kaikki tarvittavat dokumentit ja tiedot on sisällytetty jo hakemuksen jättövaiheessa eikä siten täydennyspyynnöille tule tarvetta. Suunnittelutarveratkaisujen ja poikkeamispäätösten osalta kannattaa varautua yhdeksän (9) kuukauden käsittelyaikaan.

Olemme rakentaneet teille visuaalisen ohjeen, "Rakentamisen lupapolku", jonka tavoitteena on avata ja ohjeistaa asiakkaillemme vaikeaselkoista lupaprosessia askel askeleelta - kannattaa käydä tutustumassa. Teemme parhaamme lupien käsittelemiseksi ja katselmusten suorittamiseksi ilman tarpeetonta viivytystä. Pahoittelemme käsittelyaikojen venymistä ja toivomme asiakkailtamme ymmärrystä.

Jotta voimme tehostaa työtämme ja taata hyvän palvelun, olemme muuttaneet palveluaikojamme. Palvelemme jatkossa seuraavasti:

– Lupasihteeri ja rakennusvalvontasihteeri palvelevat asiakkaitamme puhelimitse ja sähköpostilla.

– Rakennustarkastajilla ja lupakäsittelijöillä on puhelinaika ma, ke, pe klo 10.00–11.00 ; muina aikoina toivomme yhteydenottoja sähköpostilla.

Rakennusvalvonta valvoo rakentamista sekä rakennettua ympäristöä. Rakennusvalvonnan tehtävänä on tuottaa hyvää kuntakuvaa ja viihtyisää elinympäristöä sekä huolehtia teknisten rakentamismääräysten täyttymisestä ja kaavoituksen toteutumisesta.

Rakennusvalvontaa ohjaa maankäyttö- ja rakennuslaki, maankäyttö- ja rakennusasetus, Sipoon kunnan rakennusjärjestys, Suomen rakentamismääräyskokoelma sekä kaavat ja niiden määräykset. Rakennusvalvonta toimii Sipoon kunnan rakennus- ja ympäristövaliokunnan alaisena rakennusvalvontaviranomaisena.

Sipoossa kaikkia rakentamisen lupia haetaan sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta.

Lupapisteeseen rekisteröityminen vaatii sähköisen tunnistautumisen. Pankkitunnuksilla tunnistaudutaan vain kerran, jonka jälkeen kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Hakemuksen ja suunnitelmien huolellinen valmistelu Lupapisteeseen luo parhaimmat edellytykset ketterälle lupaprosessille!

Rakennusvalvonnan taksat

Viranomaistehtävien taksa

Palvelutaksa

Aloittamisoikeus ja vakuusmaksut

 

Ajankohtaista

Sipoon kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminen

 

 Viimeksi muokattu 31.10.2018