< Ajankohtaista
13.07.2017

Viljelylaatikot ilahduttavat Pähkinälehdossa

Viljelylaatikot ilahduttavat Pähkinälehdossa
Pähkinälehdossa on innostuttu kesäisestä puutarhaharrastuksesta Sipoon kunnan tarjoamien viljelylaatikoiden myötä.

Söderkullassa sijaitsevan Pähkinälehdon alueen asukkailla oli kesäkuun alkupuolella mahdollisuus varata itselleen käyttöön viljelylaatikko, johon pääsee istuttamaan omia kesäkukkia tai vaikkapa salaattipöytään sopivia vihanneksia.

Tämän kesän ajaksi Pähkinälehdon alueelle vietiin kymmenen viljelylaatikkoa. Asukkaiden kiinnostuksesta viljelyä kohtaan kertoo se, että kaikki laatikot päätyivät käyttöön nopeasti. Viljelylaatikot ovat käytettävissä yhden kesän kerrallaan, sadonkorjuuseen asti. ”Viljelylaatikoita kokeiltiin nyt ensimmäistä kertaa. Koska toiminta osoitti selvää kiinnostusta, tulevat laatikot käyttöön myös ensi vuonna. Ensi kesänä voisi olla mahdollista viedä viljelylaatikoita myös muille alueille.” kertoo Sipoon kunnan puutarhuri Mari Kosonen. Mikäli olet kiinnostunut laatikkoviljelystä ensi vuonna, voit ilmoittaa siitä Suvi Tuiskuselle (etunimi.sukunimi@sipoo.fi) jo nyt. Samalla voit myös ehdottaa paikkaa uusille laatikoille. Mahdollisten uusien viljelylaatikoiden paikka valitaan keväällä 2018. 

Kaupunkiviljely on ollut viime vuosina nousussa eri puolilla Suomea. Viljelylaatikot tuovat kerrostaloalueiden asukkaille mahdollisuuden päästä puuhailemaan puutarhatöiden parissa myös ilman omaa pihaa. Samalla ne lisäävät yhteisöllisyyttä ja alueen viihtyisyyttä. Kunta tarjoaa viljelylle laatikot ja mullat, mutta siemenet ja taimet tulee jokaisen hankkia itse. Monivuotisia kasveja ei laatikoihin pidä istuttaa. Laatikon viljelijä on itse vastuussa istutustensa hoitamisesta ja pääsee myös korjaamaan sadon viljelykauden päättyessä.


Viimeksi muokattu
13.07.2017