< Ajankohtaista
17.05.2017

Kysely Sipoon vuoden 2016 jouluvaloista keräsi runsaasti palautetta sekä kehittämisehdotuksia

Kysely Sipoon vuoden 2016 jouluvaloista keräsi runsaasti palautetta sekä kehittämisehdotuksia
Palautekysely Sipoon joulun ajan valaistuksesta oli avoinna 30.1.- 26.2.2017. Kyselyyn tuli yhteensä 162 vastausta.

Vuonna 2016 jouluvalot olivat sijoitettuna Nikkilään ja Söderkullaan. Paikkavalinnoista saatiin kyselyssä positiivista palautetta – Nikkilä ja Söderkulla koettiin soveltuviksi paikoiksi Sipoon jouluvaloille. Erityisesti Söderkullaan 2016 ensimmäistä kertaa asennetut jouluvalot saivat kiitosta. Suurin osa vastaajista koki myös jouluvalojen sijoituskohteet hyviksi. Erityisesti valaistut puut ja Kuntalan edessä oleva valaistu tammi saivat kehuja. Monet vastaajat pitivät myös Segrispuiston leikkipuiston uusista valopuista.

Vastaajat olivat pääosin tyytyväisiä jouluvalojen ulkoasuun ja tyylivalintoihin. Valotyypeistä perinteinen ja leikittelevä saivat eniten kannatusta Sipooseen sopiviksi jouluvaloiksi.

Jouluvaloja toivottiin lisää esimerkiksi toreille ja aukioille

Enemmistö kyselyyn vastanneista toivoisi Sipooseen lisää jouluvaloja. Jouluvaloja ehdotettiin muun muassa Nikkilässä kahden eri liikenneympyrän välille ja Iso Kylätien kirkon puoleiselle osuudelle. Yhtenä ehdotuksena oli myös, että valot saisivat palaa koko talviajan, marraskuulta helmikuulle, tuoden valoa pimeään talveen. Lisäksi valoja toivottiin erityisesti toreille ja aukioille. Valoviikkojen järjestämistä ehdotettiin pelkkien jouluvalojen sijaan, esim. marraskuun lopusta tammikuun puoleen väliin. Kuntalan edessä olevan tammen tapaan toivottiin valaistusta myös muihin sopivalla paikalla oleviin puihin.

Valojen värisävyistä sekä lämmin valkoinen että kirkas valkoinen valo keräsivät kannatusta suurin piirtein samassa suhteessa. Useassa vastauksessa toivottiin yhdenmukaisuutta jouluvalaistuksen sävyyn liittyen. Tulevana talvena huomiota tullaan kiinnittämään siihen, ettei Kuntalan edessä olevan tammen ja joulukuusen valaistus riitele keskenään.

Nikkilässä on enemmän katuvalaistusta kuin Söderkullassa ja katuvalaistuksen led-valot ovat kirkkaat. Tästä johtuen Nikkilään on valittu kirkas jouluvalaistus, sillä on katsottu, että se on linjassa katuvalaistuksen kanssa ja kokonaisuudesta muodostuu selkeämpi ja rauhallisempi. Söderkullaan asennetut jouluvalot ovat puolestaan lämpimän valkoiset.

Tekniset ongelmat Amiraalintien männyn valaistuksessa selvitetään

Moni antoi palautetta siitä, että Söderkullassa Amiraalintien männyn jouluvalot eivät olleet päällä kuin ensimmäisinä päivinä. Männyn valojen kanssa oli teknisiä ongelmia, joita pyrittiin korjaamaan useita kertoja, mutta valot olivat valitettavasti useaan otteeseen pimeänä. Tulevaa talvea varten kunta selvittää mahdolliset tekniset ongelmat, jotta kauniiksi kehuttu ja runsaasti positiivista palautetta kerännyt männyn valaistus saadaan toimimaan.

Amiraalintien liikenneympyrään toivottiin jouluvalaistusta kaikkiin tulosuuntiin. Kiertoliittymä on osa erikoiskuljetusten reittiä, jonka vuoksi toive ei valitettavasti ole toteutettavissa. Liittymän ympäristön valaistuskokonaisuutta pyritään kuitenkin tänä vuonna kehittämään edelleen.

Positiivisten vastausten määrä ilahdutti ja kiitämme kaikkia kyselyyn osallistuneita! Jatkamme jouluvalaistuksen kehittämistä Sipoossa saadun palautteen avulla.

Lisätietoja:
Riikka Virta, yhdyskuntamuotoilija, puh. 040 194 4190, riikka.virta@sipoo.fi
Mari Kosonen, kunnanpuutarhuri, puh. 09 2353 6873, mari.kosonen@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
17.05.2017