< Ajankohtaista
01.02.2018

Sipoon kunta tarjoaa viljelylaatikoita kuntalaisten käyttöön myös ensi kesäksi

Sipoon kunta tarjoaa viljelylaatikoita kuntalaisten käyttöön myös ensi kesäksi
Viime kesänä viljelylaatikoita kokeiltiin kunnanpuutarhurin toimesta ensimmäistä kertaa Pähkinälehdon alueella, jonne vietiin kymmenen laatikkoa. Viljelylaatikoita kohtaan ilmenikin kovasti kiinnostusta ja kaikki laatikot päätyivät nopeasti käyttöön. Viime kesän suosioon perustuen tulevana kesänä viljelylaatikoita voidaan lisätä Pähkinälehtoon sekä viedä myös muille alueille.

Viljelylaatikkoon voi istuttaa esimerkiksi kesäkukkia, yrttejä, salaattia ja juureksia. Monivuotisia kasveja kunnan tarjoamiin laatikoihin ei sen sijaan tulisi istuttaa. Kunta tarjoaa viljelylle laatikot ja mullat. Viljelijän tulee itse hankkia siemenet ja taimet. Laatikon viljelijä on itse vastuussa istutustensa hoitamisesta ja viljelykauden päättyessä pääsee korjaamaan sadon. Viljelylaatikot ovat käytettävissä yhden kesän kerrallaan, toukokuusta sadonkorjuuseen asti. Kunta ei vastaa mahdollisista tihutöistä.

Mikäli olet kiinnostunut laatikkoviljelystä tänä vuonna, pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla ja tekemään varauksen osoitteeseen: torivaraukset@sipoo.fi . Viestin otsikkoon tulee merkitä "Viljelylaatikot". Kerro viestissäsi, haluatko viljellä Pähkinälehdossa, tai voit myös ehdottaa paikkaa uusille laatikoille. Mahdollisten uusien viljelylaatikoiden paikka valitaan keväällä 2018 ja paikka ilmoitetaan hakijoille. Viime vuonna Pähkinälehdossa viljelleet saavat halutessaan jatkaa, mutta tästä tulee ilmoittaa kunnalle edellä mainittuun osoitteeseen.

Kaupunkiviljely on ollut viime vuosina nousussa eri puolilla Suomea. Viljelylaatikot tuovat kerrostaloalueiden asukkaille mahdollisuuden päästä puuhailemaan puutarhatöiden parissa myös ilman omaa pihaa. Samalla ne lisäävät yhteisöllisyyttä ja alueen viihtyisyyttä.

Lisätietoja:
Mari Kosonen, kunnanpuutarhuri, puh. 050 554 4536, mari.kosonen@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
01.02.2018