< Ajankohtaista
27.10.2017

Esiopetus jatkuu Gumbostrandin ja Salparin koulujen yhteydessä – varhaiskasvatuksen päivystysajat lyhenevät

Esiopetuksen 2-vuotista kokeilua jatketaan Gumbostrandin ja Salparin koulujen yhteydessä lukuvuonna 2018–2019.

Asiasta päätti sivistysvaliokunta kokouksessaan 24.10.2017. Valiokunta päätti myös varhaiskasvatuksen päivystysaikojen lyhentämisestä.

Esiopetusta päätettiin jatkaa Gumbostrandin ja Salparin kouluilla nykyisillä järjestelyillä lukuvuoden 2018-2019 ajan. Sivistysvaliokunta päätti myös, että syksyllä 2018 mietitään esiopetuksen mahdollisesta lisäämisestä myös muihin kouluihin.

Päivystysaika kesälomalla vain 4 viikkoa

Sivistysvaliokunta hyväksyi myös varhaiskasvatuksen uudet päivystysajat. Päivystysajat lyhenevät nykyisestä.

Tänä jouluna päivystysaikaa on vain joulupäivän ja uudenvuoden aaton välinen aika. Tuolloin on pääsääntöisesti yksi päiväkoti auki Etelä-Sipoossa ja yksi Pohjois-Sipoossa. Ensi kesänä päivystysaika on neljä viikkoa heinäkuussa. Ryhmiä on mahdollista yhdistää myös muina koulujen loma-aikoina, jos lasten päivähoidon tarve silloin vähenee huomattavasti.

–Haluamme helpottaa perheiden arkea ja parantaa päivystysajan varhaiskasvatusta, kertoo varhaiskasvatuspäällikkö Mervi Keski-Oja.

Sivistysvaliokunta päätti kokouksessaan myös sallia perusopetuslain mukaisen yksityisen esiopetuksen järjestämisen 1.8.2018 alkaen. Voit lukea tiedotteen aiheesta täältä.

Lisätiedot:
Varhaiskasvatuspäällikkö Mervi Keski-Oja, puh. 09 2353 7500, mervi.keski-oja@sipoo.fi


Viimeksi muokattu
27.10.2017