< Ajankohtaista
04.08.2017

Söderkullan koulukeskuksen korjaukset valmistuvat suunnitellusti

Söderkullan koulukeskuksen korjaustyöt ovat edenneet kesän aikana suunnitellusti. Kaikki tilat ovat valmiina syyslukukautta varten ennen koulutyön alkamista.

Sipoonlahden koulun 1.–2.-luokat ja Söderkulla skola sekä esikoulut pääsevät aloittamaan syyslukukauden korjatuissa tiloissa Opintiellä. Myös aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään jälleen koulukeskuksessa syksyllä.

Talvella 2015–2016 Söderkullan koulukeskuksessa tehtiin laajat rakenteiden, sisäilman sekä LVIA-tekniikan kuntotutkimukset. Sipoon kunta päätti tehdä kaikki kuntotutkijan suosittamat korjaukset. Laajat korjaukset tehtiin vaiheittain. Ensimmäinen vaihe valmistui elokuussa 2016, ja viimeinen vaihe on parhaillaan valmistumassa. Ennen koulujen syyslukukauden 2017 alkua rakennuksessa tehdään vielä ilmanvaihdon mittaus- ja säätötöitä, mutta myös ne valmistuvat ennen koulun alkua.

Kesän 2017 korjaukset

Koulun kesäloman aikana on tehty tiivistyskorjaukset B-osan esikoulu- ja toimistotiloissa, sekä koulurakennuksen keittiössä ja sen oheistiloissa. Lisäksi kesäloman aikana liikuntasalin akustisia olosuhteita parannettiin lisäämällä akustiikkalevyjä salin kattoon.

Korjaustöiden laatua on valvottu tarkasti

Korjaustöiden laatua ja puhtaudenhallintaa on valvottu korjausten ajan ulkopuolisten konsulttien suorittamilla tutkimuksilla. Korjatuissa tiloissa on tehty aina tarkka laadunvarmistus ennen kuin tila on otettu käyttöön. Rakenteiden ilmanpitävyys on varmistettu merkkiainekokeilla. Lisäksi puhtaus on varmistettu P1-puhtausluokan mukaisilla tarkistusmittauksilla, jotka on tehty sekä korjatuista tiloista että niiden ilmastointikanavista ennen tilojen käyttöönottoa.

Sisäilman laatua seurataan

Jatkossa sisäilman laatua seurataan säännöllisillä tutkimuksilla, joista tiedotetaan oppilaiden huoltajille. Syksyllä tehdään myös uusi oirekysely.


Viimeksi muokattu
04.08.2017